Box/Carl Froch, campion mondial WBC la supermijlocie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carl Froch
Carl Froch

Pugilistul britanic Carl Froch este noul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC, după victoria obţinută, sâmbătă seară, la Helsinki, în faţa germanului Arthur Abraham, el recuperându-şi astfel centura pierdută în luna aprilie.

Froch (33 de ani) a fost declarat câştigător la puncte, 119-109, 120-108, 120-108.

Carl Froch şi-a recupert titlul deţinut din decembrie 2008 până în aprilie 2010, când a fost învins, la puncte, de danezul Mikkel Kessler, care a fost nevoit să abandoneze această centură din cauza unei accidentări la un ochi.

Pugilistul britanic, supranumit Cobra, a obţinut a 27-a victorie din carieră, el având o singură înfrângere, cea din meciul cu Kessler.

De cealaltă parte, Abraham, fost campion mondial la categoria mijlocie, versiunea IBF, a înregistrat a doua înfrângere în 33 de meciuri.

Cei doi sunt calificaţi în semifinalele Super Six, turneu în care se întâlnesc cei mai buni pugilişti ai categoriei supermijlocii, în joc fiind centurile mondiale WBC şi WBA. Ceilalţi doi semifinalişti ai turneului sunt americanii Glen Johnson şi Andre Ward, campion WBA.

Pugilistul român Lucian Bute, campion mondial la categoria supermijlocie, versiune IBF, ar putea disputa un meci cu învingătorul din Turneul Clasic Super Six World Boxing, potrivit Showtime Sports, cu care românul a semnat un contract în aceast an.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite