Boicot în stil mafiot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violenţă la alegerea preşedintelui federaţiei. Dumitru Hărădău trage sforile pentru Ilie Năstase. Din cauză că nu s-a întrunit cvorumul, s-a decis amânarea alegerii preşedintelui FRT cu 30 de zile. Din câte se pare, Ilie Năstase ar dori să candideze la viitoarele alegeri.

Sportul alb devine din ce în ce mai negru. Jocurile de culise din ultima vreme din tenisul românesc scot la suprafaţă o serie de nereguli, dar şi atitudinea celor care ar trebui să fie model pentru jucătorii de tenis.

Coate, mâini în gât, promisiuni, ameninţări, toate ­s-au întâlnit ieri, la Poiana Braşov, la alegerile pentru fotoliul de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. Şi asta doar pentru amânarea acestora cu încă o lună, ca în cursa candidaţilor să reintre, pe lângă Ruxandra Dragomir, Florin Segărceanu şi actualul interimar, Dumitru Hărădău, fostul preşedinte Ilie Năstase. 

„Consider că este o politică de intimidare. Mi s-a băgat mâna în gât şi am fost bruscat doar pentru că mi-am permis să spun că nu mie se pare normal să ne batem joc de lumea care a venit până în Poiana Braşov. A fost boicot, Hărădău bătea aseară şi ­azi- dimineaţă pe la uşile oamenilor pentru ca aceştia să nu se prezinte la alegeri”, a declarat fostul jucător Adrian Voinea, susţinător al lui Florin Segărceanu la alegerile prezidenţiale din FRT, venit în calitate de reprezentant al clubului Pro Tenis Cluj.

Veniţi din toate colţurile ţării pentru a-l alege pe noul preşedinte, unii dintre reprezentanţii cluburilor de tenis au fost opriţi să intre în sala de votare, iar alţii au refuzat pur şi simplu să facă acest lucru, chiar dacă veniseră special pentru acest eveniment.

„Au fost în sală doar 104 membri, faţă de 111, cât erau necesari pentru ca adunarea să respecte condiţiile legii. Sunt cel puţin 25 de persoane în hol care aveau drept de vot, dar au fost împiedicate. Actuala conducere a FRT a plătit bodyguarzii să împiedice accesul presei în hotel şi al membrilor în sală“, a spus Ruxandra Dragomir.

Ilie Năstase, viitorul preşedinte?

Plecat în Franţa, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis Ilie Năstase s-a arătat debusolat de situaţia scăpată de sub control în organul pe care l-a condus timp de 11 ani. „Nu ştiu care e miza şi de ce s-a ajuns în această situaţie. Nu ştiu ei ce îi aşteaptă acolo sus, unde vor să ajungă.

Problema care se pune nu este cum să ajungi acolo, ci ce vei face când vei fi preşedinte. Pentru că odată ajuns acolo nu primeşti nimic”, a spus fostul tenismen.

Cât despre intenţia lui Dumitru Hărădău, de a amâna alegerile deoarece „trebuie să-i dăm o şansă lui Ilie Năstase să-şi susţină candidatura”, fostul numărul 1 mondial nu a confirmat, dar nici nu a negat o eventuală candidare: „Eu sunt acum în Franţa. Nu ştiu ce fac nici mâine”. Cu toate acestea, pe site-ul federaţiei scria că: „Ilie Năstase a acceptat să intre în cursa pentru şefia federaţiei, dar solicită un scurt răgaz şi amânarea alegerilor din 11 decembrie”. Se pare că ne aşteaptă iar un tandem Hărădău-Năstase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite