Blonda de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandra Izbaşa a adus prima medalie de aur pentru gimnastica românească la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice Gimnastica românească se poate lăuda cu o nouă campioană olimpică.

Sandra Izbaşa a adus prima medalie de aur pentru gimnastica românească la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice

Gimnastica românească se poate lăuda cu o nouă campioană olimpică. Izbaşa a făcut un concurs excelent la sol, unde a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Calificată cu a doua notă în finala concursului de la sol, gimnasta noastră era considerată una dintre favoritele la medalii. Ea a intrat ultima în concurs, iar emoţiile erau cu atât mai mari. Conştientă că are cel mai bun exerciţiu dintre toate concurentele, Sandra a intrat pe covor sigură pe ea.

A aşteptat să pornească muzica şi a debutat în drumul spre aur. Prima diagonală i-a ieşit perfect. A prins şi mai multă încredere, iar restul a venit de la sine. La ultima diagonală a aterizat impecabil şi a rămas lipită de covor.

A ieşit zâmbind şi le-a salutat pe toate gimnastele care au concurat înaintea ei. Avea expresia învingătorului, care le arăta respect celor cu care se întrecuse cu puţin timp înainte.

Nota arbitrilor nu a făcut altceva decât să certifice acest lucru. Cu un punctaj de 15.650, Izbaşa a cucerit aurul olimpic la sol. Ea le-a devansat în lupta pentru primul loc pe două gimnaste din Statele Unite, Shawn Johnson (15.500) şi Anastasia Liukin (15.425).

Nadia era sigură de victoria Sandrei

Sandra Izbaşa s-a bucurat de sprijinul celei mai titrate gimnaste a tuturor timpurilor. Nadia Comăneci a stat în picioare pe toată durata exerciţiului româncei de la sol şi, înainte de ultima diagonală a Sandrei, s-a întors spre masa prezentatorilor tv şi a ridicat un deget. Semn că era sigură de aurul gimnastei noastre.

"A avut cel mai bun exerciţiu la sol. A stat la toate diagonalele. A ieşit un aur pe care unii nu îl vedeau. Solul este o veche specialitate românească şi mă bucur de faptul că Sandra duce această tradiţie mai departe. Este bine că ne-am păstrat un aparat la care să rămânem liderii incontestabili în gimnastica feminină mondială", a declarat fosta mare gimnastă Nadia Comăneci.

Nimeni nu o putea învinge pe Sandra. Nici Liukin şi nici altă sportivă nu cred că aveau puterea să o bată.
Octavian Bellu,
preşedinte ANS

Am fost mereu încrezătoare în exerciţiul meu. A fost o finală grea, dar am izbutit să mă impun.
Sandra Izbaşa,
campioană olimpică la sol

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite