Blestemul Dakar: încă doi morţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi argentinieni şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic pe când urmăreau raliul-raid. Un motociclist s-a ciocnit şi el de o vacă pe traseu.

Moartea lui Jorge Boero, produsă în prima probă specială a raliului-raid Dakar, n-a fost singura dramă din această ediţie a competiţiei. Presa din Argentina, ţară pe care o traversează caravana în prima parte a întrecerii, a anunţat că duminică au mai murit alţi doi oameni, un tată şi fiu de 37, respectiv 11 ani. Decesul lor are însă o legătură indirectă cu competiţia automobilistică organizată în America de Sud.Luis Marcelo şi Tomas Soldavini nu concurau în raliul-raid, ci se aflau într-un avion uşor cu care se îndreptau spre Mar del Plata pentru a urmări întrecerea. Aparatul de zbor s-a prăbuşit din cauze încă necunoscute. 

Boero şi-a vândut casa pentru a fi la start

Revenind la Jorge Boero, presa a făcut câteva dezvăluiri în ceea ce îl priveşte. Pentru a participa la ediţia din acest an, una în care şi-a găsit sfârşitul, acesta a fost nevoit să‑şi vândă apartamentul (costul total al participării este de 55.000 de euro)!

De asemenea, într-un ultim mesaj postat pe Twitter, argentinianul a scris: „Voi da totul pentru a ajunge la Lima. Ceea ce nu te omoară te face mai puternic!" Din nefericire pentru el, raliul-raid s-a terminat după nicio zi. Şi în urma accidentului produs la doar doi kilometri înainte de finalul „specialei", o fetiţă de doar 2 ani a rămas fără tată.

image

Organizatorii au transmis condoleanţe familiei lui Jorge Boero şi au reluat mesajul prin care avertizează că participarea la Dakar nu e o simplă joacă. „Oricât de experimentaţi ar fi, concurenţii ştiu că se confruntă cu mari riscuri şi că astfel de accidente se pot produce oricând, din nefericire. Fiecare eroare poate să te coste viaţa", a spus Ignacio Crotto.

Da Costa s-a ciocnit cu o vacă la 175 km/h!

Nici etapa cu numărul 2 a raliului-raid nu a fost una fără incidente. Angajat în întrecere la moto, Bruno Da Costa a avut parte de un eveniment neplăcut. Pe când rula cu 175 de kilometri la oră, pilotul în vârstă de 38 de ani a intrat într-o vacă!  Francezul care concura pe o motocicletă Yamaha a fost dus imediat la un spital din Mendoza. Da Costa s-a plâns de dureri în zona renală (hemoragie) după ciocnirea violentă. Vaca a murit în urma impactului. 

Românul Mani Gyenes a urcat pe locul 32 la „general"

Sătmăreanul Emanuel Gyenes (KTM) a terminat pe locul 34 etapa cu numărul doi din Dakar, care a cuprins o probă specială de 295 de kilometri. El a fost cronometrat în 3 ore, 33 de minute şi 28 de secunde. Graţie acestui rezultat, Mani a urcat pe locul 32 la „general". În progres s-a aflat şi braşoveanul Marcel Butuza (KTM), care a încheiat „speciala" de luni pe 84, urcând pe 85 în ierarhia generală. Etapa a fost câştigată de Marc Coma (Spania / KTM), urmat de Cyril Despres (Franţa / KTM), cei doi fiind de altfel şi principalii favoriţi la moto.

Securitate sporită

- Patron al raliului-raid Dakar, Etienne Lavigne a declarat după decesul lui Boero că securitatea reprezintă acum prioritatea organizatorilor.
- Trei elicoptere medicale sunt gata să intervină în orice moment în cazul unor accidente de cursă.
- Şi elicopterele folosite de organizatori şi presă sunt dotate cu truse medicale, ele putând fi trimise pe traseu, pentru a acorda asistenţă dacă s-ar produce incidente majore.
- Caravana este însoţită în permanenţă de zece ambulanţe.
- Corpul medical e format din 35 de persoane.
- În bivuac e montat un spital de campanie dotat cu aparatură medicală de resuscitare.
- Fiecare vehicul e dotat cu sistemul de alertă Iritrack. E vorba despre un dispozitiv ce indică în permanenţă în ce loc se află concurenţii. Sistemul îi alertează automat pe organizatori în momentul în care un vehicul staţionează mai mult de trei minute într-un loc fără să existe un motiv pentru aceasta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite