Bitang: “Când se încheie o competiție începe pregătirea pentru alta. Noi așa am construit rezultatele anterioare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Bitang, antrenor al lotului feminin de gimnastică, a explicat de ce gimnastele române nu au avut vacanţă după Campionatele Mondiale de la Rotterdam. "Practic când se încheie o competiție începe pregătirea pentru alta. Noi așa am construit rezultatele anterioare", a spus tehnicianul pentru Digi Sport.

Chiar dacă li s-a părut puţin neobişnuit să intre din nou atât de repede în sala de antrenament după o competiţie, fetele au strâns din dinţi pentru că au ştiut că doar astfel vor avea rezultate pe viitor.

„Diferența de puncte dintre România și echipele de pe primtele locuri a scăzut semnificativ la aceste mondiale. totul depinde e ele, fetele trebuie să înțeleagă că pentru a deveni campioane mondiale trebuie să fie foarte valoroase. E mai bine să abordăm elemente noi după rotterdam și să renunțăm la obișnuita perioadă de repaus, pentru că majoritatea fetelelor au avut pauze cauzate de problemele medicale. Acum este momentul în care se învață elementele noi, pentru că după o lună va trebui să începem perfecționarea acestor elemente în vederea campionatelor europene din aprilie. Trebuie să înțeleagă că nu e loc de sinusoide în pregătire. Trebuie să existe constanță, să executăm elementele în mod corect la fiecare antrenament", a spus Mariana Bitang.

„Ne-a surprins decizia de a continuare pregătirea dar altfel nu puteam avea rezultate", a spus Ana Porgras pentru Digi Sport.

Bellu: „Sandra are calitățile necesare, experiența, motivația de a se impune la JO"

Octavian Bellu are încredere că liderul lotului, Sandra se poate impune la Olimpiada de la Londra. „O gimnastă de 20 de ani este o gimnastă tânără. Câștigătoarea probei de sărituri, Sacramone are 24 de ani. A fost multe gimnaste care au avut 21, 22, 23 de ani și nu mai reprezintă un prag. S-a ajuns la situația actuală, cu gimnaste care concurează la vârste la care altădată se retrăgrau și din cauza modificării vârstei la care se trece la senioare (acum la 16 ani). Sunt în România 5 gimnaste care au făcut două ediții ale JO și sper să avem mai multe", a spus cel mai titrat antrenor de gimnastică.

Cu toate acestea, Bellu nu face previziuni pentru competiţiile care vor veni, ci deocamdată trebuie să pună la punct problemele care există.

„Mondialele de la Rotterdam nu seamănă cu ce va fi la Tokio. Fetele trebuie să se dăruiască total, să nu mai aibă întreruperi în pregătire, să aibă elemente noi, trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Dacă rezolvăm 75 la sută dintre aceste probleme putem spera la medalii. Exercițiile trebuie să fie curate, trebuie să fim atenți la fiecare aterizare, la fiecare dezechilibrare deoarece arbitrajul este foarte exigent", a adăugat Bellu, care va trebui să schimbe puţin tactica cu care era obişnuit în urmă cu 5 ani.

„Ne ascundem în spatele unor efecte ale schimbărilor codurilor de punctaj. Nota pentru execuție este foarte importantă, trebuie să ai un exercițiu curat. Și înainte cine făcea elemente dificile, cine venea cu elemente inovatoare câștiga aparatul respectiv. Au apărut țări predente la medalii care înainte nu existau. Trebuie să fii foarte bine pregătit", a completat tehnicianul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite