Biserica catolică din Montreal: Rugaţi-vă pentru calificare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Montreal Canadiens (Reuters)
Montreal Canadiens (Reuters)

Biserica catolică din Montreal a decis să susţină hocheiul, sport deseori considerat ca o religie în Canada, îndemnându-i pe credincioşi să se roage pentru echipa Montreal Canadiens, care riscă să nu se califice în seriile eliminatorii în NHL.

Arhidioceza a publicat în două jurnale, La Presse şi Le Journal de Montréal, anunţuri publicitare în care le cere credincioşilor să se roage pentru Canadiens.

Realizat de agenţia BOS, anunţul reprezintă pur şi simplu clasamentul actual al echipelor din competiţie, însă la poziţia a opta este scris cuvântul "Prions" (să ne rugăm) cu litere bolduite, alături de logo-ul Bisericii catolice din Montreal.

Montreal Canadiens ocupă în prezent locul 14 din 15 în Conferinţa de Est din NHL, departe de poziţia a opta ce asigură participarea în seriile eliminatorii.

"Este un mod original de a arăta prezenţa Bisericii în societate. Biserica este o instituţie activă, apropiată de oameni.... şi care are simţul umorului', se arată într-un comunical al arhidiocezei.

Vicepreşedintele agenţiei BOS, Hugo Leger, a declarat la postul TVA că reclama în cauză, aprobată de cardinalul-arhiepiscop Jean-Claude Turcotte, este şi "o invitaţie la rugăciune" făcută într-un mod inedit şi o ocazie de a pune în valoare "legătura dintre cele două religii" din Quebec.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite