Bicicleta, mai scumpă ca o Dacia Duster

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul Lance Armstrong participă în această ediţie a Turului Franţei cu o superbicicletă care cântăreşte doar 8,4 kilograme. Preţul variantei pe care aleargă rutierul american, 11.480 de euro, este mai mare decât cel al unei Dacia Duster, modelul de bază, care costă 10.941 de euro.

Lance Armstrong are tot sprijinul tehnic necesar pentru a reuşit a opta victorie în Turul Franţei. Echipa de ingineri şi mecanici de la RadioShack a asamblat o bicicletă „extraterestră", pornind de la modelul Madone 6.9 SSL al firmei australiene Trek, cu o serie de componente realizate special pentru rutierul american.

Toate aceste componente depind însă şi de felul de etapă în care aleargă Lance, cu elemente diferite folosite pentru etapele pe relief plat sau pentru cele de munte, cu căţărări abrupte. De asemenea, o cu totul altă bicicletă este cea de contratimp, unde efectele aerodinamice, pornind de la ghidon şi terminând cu roţile şi pneurile, sunt cele mai importante.

Poţi fi ca Lance

Oricine se poate simţi Lance Armstrong, bicicleta pe care concurează fiind disponibilă publicului larg, desigur fără unele elemente personalizate. De asemenea, poţi aduce cu Lance completându-ţi garderoba cu echipamentul său. Dar dacă pentru acest lucru nu ai nevoie „decât" de vreo 800 de euro, în schimb pentru bicicletă îţi trebuie o sumă asemănătoare celei pentru o maşină de clasă medie.

Varianta de top a bicicletei-minune depăşeşte preţul de bază al unei Dacii Duster în versiunea cea mai „cheală". Niciun ciclist din România nu deţine o astfel de bicicletă, care poate fi comandată la firma australiană. Procesul de fabricaţie şi transportul durează în total 45 de zile.

„Turul s-a terminat pentru mine"

Etapa a 8-a din Turul Franţei, desfăşurată ieri, l-a adus în faţă pe Andy Schleck. Liderul puternicei echipe Saxo Bank s-a impus, însă tricoul galben a fost preluat de Cadel Evans (BMC). Etapa de ieri a fost una de calvar pentru Armstrong, care a căzut de două ori şi a terminat la 11 minute şi 45 de secunde de câştigător! Astăzi este zi de pauză.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite