Bellu şi Bitang, la primul concurs după cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reveniţi la lotul feminin de gimnastică, cei doi antrenori vor conduce echipa feminină la întrecerea bilaterală dintre Marea Britanie şi România (14-15 august). După ce la ediţia de anul acesta a Europenelor englezoaicele ne-au furat argintul pe echipe, tricolorele vor încerca la sfârşitul săptămânii să-şi ia revanşa.

Reluând seria concursurilor de verificare în vederea participării la Campionatele Mondiale de la Rotterdam (16-24 octombrie), lotul de gimnastică feminină a României are programat la sfârşitul săptămânii viitoare (14-15 august) o primă întrecere cu Marea Britanie.

Întrecerea va avea loc la Ipswich. Chiar dacă au fost cu un pas înaintea tricolorelor la întrecerile continentale, englezoaicele ştiu că România va veni cu o echipă puternică în eventualitatea unei revanşe. Mai mult, temerea lor se leagă şi de revenirea la cârma lotului a celui mai bun cuplu de antrenori de gimnastică, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, pentru care locul doi nu există.

„Ne simţim de parcă am fi plecat ieri de la lot, nu am găsit mari schimbări aici. Colectivul este altul, dar în rest nu sunt mari schimbări. Sperăm să facem o treabă bună împreună şi să reuşim să obţinem rezultate bune la Jocurile Olimpice. Pentru Mondialele care vor începe peste două luni, la Rotterdam, nu se pot face minuni", a declarat Octavian Bellu.

Pentru britanici, bilateralul este extrem de important. „Ne aşteptăm ca România să vină cu cele mai bune sportive. Aceste verificări ne vor arăta clar cum stăm cu pregătirea pentru Jocurile Commwelth-ului şi a Mondialelor. Având în vedere că noi am luat argint la Europene, iar româncele doar bronz, ne aşteptăm la un fel de revanşă din partea lor la Ipswich. Avem un număr de întâlniri-record cu România, unde gimnastica este o veche tradiţie, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru ambele echipe", ne-a declarat românul Adrian Stan, directorul tehnic al lotului britanic de gimnastică.

Echipa tricolorelor care vor face deplasarea la verificarea de la Ipswich va fi aleasă dintre Sandra Izbaşa, Gabriela Drăgoi, Cerasela Pătraşcu, Amelia Racea, Raluca Haidu, Ana Porgras, Diana Chelaru, Diana Trenca şi Dana Andrei.

Revenirea Sandrei?

Campioană olimpică la sol, la Beijing, Sandra Izbaşa (20 de ani) este gata să reintre în concursurile internaţionale. După accidentarea suferită în urmă cu 11 luni la tendonul lui Ahile de la piciorul drept, Sandra Izbaşa a reuşit să-şi refacă exerciţiile competitive la trei dintre aparate: sol, sărituri şi bârnă, pe care este gata să le arate la întrecerea din Marea Britanie.

„Nu contează că am 20 sau 25 de ani. Important e să fiu sănătoasă, să mă ţină corpul şi capul. Chiar dacă a trecut aproape un an de la accidentare, încă mai am teamă la unele execuţii, pe care mi-o pot înfrânge doar prin mult antrenament", a declarat Izbaşa.

Antrenorul Octavian Bellu consideră revenirea Sandrei de bun augur în perspectiva „examenului cu adevărat important al acestui ciclu", Jocurile Olimpice din 2012. „Sandra poate fi considerată în continuare pilonul principal al acestei echipe. E nevoie, de fiecare dată, într-o echipă, de un astfel de motor, care să tragă întreaga echipă după el", a declarat Bellu.

Şi băieţii merg la verificări

Lotul naţional masculin va concura la triunghiularul „Grecia-România-Bulgaria", care se va desfăşura la Salonic, în perioada 26-29 august.

"Această întâlnire este un test în condiţii de concurs, care va oferi posibilitatea unor evaluări mai precise şi, de asemenea, pe ce ar trebui să ne axăm în timpul de până la Campionatele Mondiale. Nu am stabilit deocamdată componenţa echipei, aceasta urmând a fi definitivată cel mai probabil după 14 august", a spus Ioan Suciu, antrenorul coordonator al echipei masculine de gimnastică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite