Bellu: "Nu vrem să riscăm cu Izbaşa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ntrenorul echipei României de gimnastică artistică, Octavian Bellu, a declarat, vineri, că nu a dorit să rişte în ceea ce o priveşte pe Sandra Izbaşa şi nu a inclus-o în lotul pentru Campionatele Mondiale de la Tokyo, aceasta având în continuare un disconfort la gamba piciorului operat.

"Sandra Izbaşa nu face deplasarea pentru că nu vrem să riscăm. Vrem să îndepărtăm disconfortul pe care îl are la gamba piciorului operat după ruptura de tendon. Orice problemă de sănătate, chiar şi minoră, se poate accentua şi poţi face mai mult rău. Când medicii vor da undă verde să înceapă pregătirile o va face cu bătaie directă spre Jocurile Olimpice. Trebuie să ne adaptăm din mers la această situaţie", a spus Octavian Bellu la Aeroportul Henri Coandă.

Antrenorul susţine că este extrem de important ca România să îşi asigure calificarea la Jocurile Olimpice din 2012 încă de la aceste Campionate Mondiale. "Prioritară este calificarea la Jocurile Olimpice, apoi finala de Campionat Mondial. Dar important este să intrăm între cele opt echipe care merg direct, ca să nu mai ai toată iarna ocupată cu pregătirile pentru calificări care au loc în luna ianuarie. Pregătirea pentru acest CM s-a făcut în funcţie de starea de sănătate a fetelor, totuşi nu au fost probleme grave care să le scoată pe perioade lungi. Fetele sunt dornice să concureze, pregătirea nu a fost uşoară în ceea ce priveşte încărcătura şi încercările de a curăţa exerciţiile", a adăugat Bellu.

Componentele lotului naţional de gimnastică formează cu adevărat o echipă, susţine gimnasta Ana Porgras. "Mă duc să fac integralele cât mai bine, fără ratare. În ultima vreme am mers mai mult pe siguranţă decât pe dificultate. Suntem cu adevărat o echipă, ne susţinem, şi sper să ne facem cât mai bine treaba. Obiectivul e să ne calificăm direct la Jocurile Olimpice", a declarat Porgras.

Gimnasta Amelia Racea îşi propune la Campionatele Mondiale în primul rând o medalie în concursul pe echipe. "Am gânduri pozitive şi mă simt foarte bine. Chiar s-a creat o legătură între noi şi nu există o rivalitate. Vreau să câştig o medalie cu echipa şi dacă se poate şi la individual compus şi bârna", a afirmat Racea.

Loturile naţionale de gimnastică ale României au pleacat, vineri, spre Japonia, la Campionatele Mondiale. Lotul feminin este alcătuit din Ana Porgras, Cătălina Ponor (are dreptul oficial de a reintra în competiţii începând de sâmbătă), Diana Chelaru, Daniela Andrei, Amelia Racea, Raluca Haidu şi Diana Bulimar (rezervă).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite