Bellu: "Izbaşa ar putea face şi individual compus"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a declarat, luni, la întoarcerea de la Campionatele Europene de la Berlin, că nu ar fi exclus ca sportiva Sandra Izbaşa, dublu medaliată cu aur, la sol şi sărituri, ar încerca să facă şi concursul de individual compus.

"Nu m-ar surprinde dacă Sandra ar încerca să facă şi paralele pentru individual compus. Are trei aparate la care cu siguranţă va ajuta echipa la mondiale şi la Jocurile Olimpice. Sandra a căpătat încredere că poate face şi sărituri. La Campionatele Mondiale arbitrele vor găsi din ce în ce mai puţine puncte pentru care să o depuncteze", a spus Bellu.

image

Octavian Bellu a afirmat că, după modificarea codului de punctaj, nu mai există favoriţi cerţi la câştigarea medaliilor. "Nu mai există senatori de drept sau câştigători previzibili la Campionatele Europene. Nu mai surprinde pe nimeni că o sportivă din Belgia, Olanda, Germania, Italia sau Elveţia ia o medalie, este o competiţie deschisă oricărui rezultat. Această ediţie a CE este încă o dovadă că o fată bine pregătită nu mai are de suferit dacă vine dintr-o ţară, care până acum era mai puţin în zona medaliilor. Scopul este realizarea globalizării, iar prin exodul de antrenori ruşi, români şi chinezi se demonstrează asta. Dacă a fost concurenţa aceasta la europene, vă daţi seama ce va fi la mondiale, mai ales că acolo intervin şi sferele de influenţă din arbitraj", a adăugat Bellu.

Octavian Bellu consideră că sportivele pe care le pregăteşte s-au maturizat şi de aceea nu s-au bucurat în mod excesiv atunci când au cucerit medalii. "De remarcat la gimnastele noastre că au avut un entuziasm rezervat. Faptul că nu au sărit în sus de bucurie, înseamnă că s-au maturizat şi că ştiu că mai au multe de făcut până la Campionatele Mondiale din toamnă. Fetele vor rămâne în cantonament şi tot acolo vor face şi Paştele. De mâine trebuie să intrăm în sală şi să reîncepem pregătirea pentru că greşelile vizibile sau mai puţin vizibile trebuie remediate", a precizat Bellu.

Tehnicianul român regretă accidentările numeroase survenite în timpul concursului de la Berlin. "A fost o competiţie cu mari ratări, cu accidentări grave atât la fete cât şi la băieţi. Accidentările vin să termine uneori cariera sau să o întrerupă, ca în cazul Alyiei Mustafinei. Se mai poate lucra la codul de punctaj, pentru că se încearcă elemente cât mai dificile", a subliniat Bellu.

Delegaţia feminină de gimnastică care a participat la CE de la Berlin a sosit la Bucureşti, luni, la ora 17.30, cu o cursă de la Frankfurt, şi a fost aşteptată la Aeroportul Henri Coandă de Otilia Bădescu, Doina Melinte şi Ionela Târlea.

România a ocupat locul doi în clasamentul general pe medalii de la Campionatele Europene de gimnastică de la Berlin, competiţie care s-a încheiat duminică şi în care sportivii din Rusia s-au aflat de cele mai multe ori pe podium.

Sportivii români au câştigat şase medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi una de bronz. Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au adus delegaţiei României o medalie de aur şi una de argint în finala de la sol. Sandra Izbaşa a mai câştigat o medalie de aur la sărituri, iar la individual compus feminin Amelia Racea s-a clasat a treia. La masculin, Flavius Koczi a câştigat medalia de aur la sol şi pe cea de argint la individual compus. România a avut ca obiectiv la CE de la Berlin câştigarea a 1-2 medalii.

Vezi imagini de la sosirea gimnaştilor pe aeroportul Otopeni:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite