"Beijingul, una din marile mele dezamăgiri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Dan Grecu regretă că la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice gimnastica masculină românească nu a fost în stare să aducă măcar o medalie Reîntors de la Jocurile Olimpice,

Antrenorul Dan Grecu regretă că la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice gimnastica masculină românească nu a fost în stare să aducă măcar o medalie

Reîntors de la Jocurile Olimpice, coordonatorul lotului de gimnastică al României nu a trecut peste amărăciunea produsă de ratarea podiumului la Beijing.

Adevărul: Domnule Grecu, gata cu readaptarea la fusul României?

Dan Grecu: După câte drumuri am făcut prin lumea asta, nu cred că mai pot să zic că aş mai putea avea probleme de acest fel. A durat câteva zile după revenirea de la Beijing, dar totul s-a rezolvat rapid.

Ce faceţi acum?

Am decis să îmi iau un concediu în care să mă refac din toate punctele de vedere. Am plecat cu soţia pe litoral, la Constanţa, unde am să stau până pe 10 septembrie. Atunci reluăm pregătirile la Bucureşti.

După multe vreme, gimnastica masculină românească a reuşit contraperformanţa de a nu izbuti o clasare pe podium la Olimpiadă. Cum vedeţi acest lucru?

Ca să fiu sincer, Jocurile Olimpice de la Beijing reprezintă una din marile dezamăgiri ale carierei mele. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Preconizam obţinerea a cel puţin două medalii, dar uite că pronosticul nostru nu s-a adeverit la Beijing. Pot spune că a fost un eşec pentru noi toţi ceea ce s-a întâmplat în China.

La cine vă aşteptaţi să aducă medalii la Beijing?

Principalul vizat pentru acest lucru a fost bineînţeles Marian Drăgulescu. Din păcate a ratat şi la sol, şi la sărituri. Îmi pare rău că la sărituri, acolo unde putea obţine lejer medalia de aur, a păţit exact ca la Atena. Nu s-a concentrat la a doua încercare şi aţi văzut ce s-a întâmplat la aterizare. În plus, cred că am trecut pe lângă o şansă bună şi în concursul pe echipe.

Din păcate, lipsa de concentrare în finală ne-a privat de un rezultat mult mai bun. Asta a fost, trebuie să privim înainte.

În privinţa viitorului, a fost Beijingul ultima Olimpiadă la care aţi participat?

Încă nu ştiu ce să zic. Deocamdată aştept să treacă vacanţa şi voi vedea. Nu m-am gândit cât timp voi mai conduce lotul naţional de gimnastică al României.

Preconizam obţinerea a cel puţin două medalii, dar uite că pronosticul nostru nu s-a adeverit la Beijing. Pot spune că a fost un eşec pentru noi toţi ceea ce s-a întâmplat în China.
Dan Grecu,
antrenor lot naţional
masculin

Cele mai bune rezultate ale gimnaştilor români la Jocurile Olimpice de la Beijing

Concursul pe echipe locul 7
Marian Drăgulescu sol locul 7
Marian Drăgulescu sărituri locul 4
Flavius Koczi sărituri locul 7
Robert Stănescu inele locul 7

16 ani

- au trecut de când gimnastica masculină românească reuşea contraperformanţa de a nu obţine nicio clasare pe podium la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Ultima oară se întâmpla în 1992, la Barcelona.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite