Baseball/Fără meciuri în nocturnă în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul japonez a cerut, marţi, cluburilor de baseball să renunţe la organizarea meciurilor în nocturnă, pentru a putea face faţă penuriei de electricitate, cauzată de problemele cu care se confruntă centralele nucleare în urma seismului şi valurilor tsunami din 11 martie.

Ministrul Sporturilor, Yoshiaki Takagi, a făcut acest apel cu ocazia unei întâlniri cu responsabilii Ligii Japoneze de Baseball (NPB).

Reducerea electricităţii a constrâns deja Liga Profesionistă de Fotbal să anuleze toate meciurile din campionat până în 23 de aprilie.

Partidele din Liga I, a II-a şi din Cupa Ligii Japoniei, programate să se dispute în luna martie, au fost suspendate la trei zile după cutremurul din 11 martie care a fost urmat de un tsunami ce a distrus nord-estul Japoniei şi a făcut peste 9.000 de victime. De asemenea, peste 12.000 de persoane sunt date dispărute.

Cutremurul care a afectat nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite