Baschet extraterestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala SUA a zdrobit campioana mondială Spania după o evoluţie magică Marea dezamăgire a turneului olimpic masculin este Rusia, care ar putea pierde calificarea în sferturile de

Naţionala SUA a zdrobit campioana mondială Spania după o evoluţie magică

Marea dezamăgire a turneului olimpic masculin este Rusia, care ar putea pierde calificarea în sferturile de finală după o înfrângere surprinzătoare cu Australia.

Derby-ul grupei B dintre campioana mondială Spania şi naţionala Statelor Unite, ambele neînvinse până acum în turneul olimpic, a demonstrat încă o dată că superstarurile americane din NBA au venit la Beijing cu un singur gând: medalia de aur.

119-82 pentru SUA a fost scorul neverosimil al unui meci în care apărarea sufocantă a jucătorilor de peste Ocean le-a diminuat spaniolilor orice şansă de a rezista pe tot parcursul meciului acestui ritm infernal.

Ibericii au pierdut nu mai puţin de 28 de mingi, majoritatea dintre ele transformate în contraatacuri fulgerătoare finalizate de parcă americanii ar fi obţinut puncte în plus pentru impresia artistică.

Opt jucători din naţionala SUA au marcat peste 10 puncte, conduşi de LeBron James cu 18 p, urmat de Dwyane Wade şi Carmelo Anthony cu câte 16 puncte. "Jucăm fiecare meci ca şi cum ar fi ultimul", declara după meci superstarul celor de la Cleveland Cavaliers, LeBron James, deviză preluată de toţi jucătorii americani.

Determinarea cu care intră pe teren e unul dintre cele mai importante atuuri ale lor şi deocamdată se pare că nimeni nu le poate sta în cale "extratereştrilor" care au câştigat toate meciurile la peste 15 puncte diferenţă, cel mai mare ecart venind chiar în acest ultim meci cu Spania: 37 de puncte!

Campionii europeni, eliminaţi

Naţionala Rusiei, campioana europeană în exerciţiu, este marea dezamăgire de la turneul olimpic. Ultima lovitură a venit sâmbătă, când echipa antrenată de americanul David Blatt a cedat surprinzător în faţa naţionalei Australiei, 90-95, pierzând orice şansă de a accede în sferturile de finală.

Consideraţi victime sigure în grupa A alături de iranieni, australienii sunte deja calificaţi în semifinale. Ei vor încerca să învingă marţi, în ultimul meci din grupe, Lituania, pentru a evita o confruntare cu Statele Unite în sferturi.

Lituania este alături de Statele Unite, singura echipă neînvinsă la acest turneu, şi evoluţia de până acum le dă mari speranţe pentru o finală olimpică. Marea perdantă în grupa B este Germania, care a cedat un meci decisiv sâmbătă cu China, 55-59. Asupra partidei au existat însă destule suspiciuni în ceea ce priveşte un arbitraj favorabil gazdelor olimpiadei.

Clasamente

GRUPA A

1. Lituania 8p
2. Argentina 7p
3. Australia 6p
4. Croaţia 6p
5. Rusia 5p
6. Iran 4p

GRUPA B

1. SUA 8p
2. Spania 7p
3. Grecia 6p
4. China 6p
5. Germania 5p
6. Angola 4p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite