Andres Bardal este noul lider al Cupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andres Bardal
Andres Bardal

Norvegianul Andres Bardal a câştigat la Willingen şi a îmbrăcat tricoul galben pentru prima oară în acest sezon.

Etapa individuală din Germania a fost una surprinzătoare datorită faptului că nici , Gregor Schlierenzauer nici Andrea Kofler nu au făcut nimic. Nimeni nu se aştepta ca liderul provizoriu al clasamentului general să sară doar 111 metri în prima manşă, rezultat sinonim cu ratarea calificării.

Schlierenzauer nu reuşit să profite de acest lucru, deoarece vântul a fost împotrova sa. Câştigătorul Turneului Celor Patru Trambuline s-a oprit după 134 de metri, fiind clasat doar pe 19 la jumătatea întrecerii. Lider era Anders Bardal, autor al unei performanţe impresionante - 145,5 metri - în urma căreia a devenit principalul candidat la victorie. Norvegianul şi-a respectat statutu iar la final după o manşă secundă în care a zburat 148 de metri, a obţinut al treilea succes din acest sezon; precedentele au fost înregistrate la Engelberg şi Tauplitz, când a profitat de descalificarea lui Schlierenzauer. Podiumul zilei a fost completat de cehul Roman Koudelka şi de japonezul Daiki Ito.

Gregor Schlierenzauer a 18- cea mai slabă clasare din 2012, şi a rămas pe locul secund în ierarhia generală, dar acum nu se mai raportează la Andreas Kofler, care a căzut pe trei, ci la Anders Bardal, noul purtător al pieptarului galben. Norvegianul în vârstă de 29 de ani are un avans de 58 de puncte în faţa lui Schlierenzauer, însă orice este posibil până la finalul sezonului, programat pe 18 martie, la Planica.

Următoarele două etape ale Cupei Mondiale vor avea loc tot în Germania, la Klingenthal şi Oberstdorf, pe 15, respectiv 18 februarie. Ambele concursuri vor putea fi urmărite pe Eurosport, în transmisiune directă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite