Baia Mare - Steaua, finală de "care pe care" la rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al doilea an la rând, titlul naţional la rugby va fi decis într-o finală în care se înfruntă CSM Ştiinţa Baia Mare şi Steaua Bucureşti. Maramureşenii n-au pierdut decât un meci în această ediţie de campionat, fiind favoriţi.

Cu două zile înainte de meciul care va decide campioana, căpitanii celor două rivale s-au întâlnit la sediul Federaţiei Române de Rugby. Cei doi au pozat cu trofeul, iar apoi au vorbit despre disputa programată sâmbătă, de la ora 15.30, pe stadionul "Arcul de Triumf".

Căpitan al echipei din Baia Mare, fost stelist, Mihai Macovei consideră că "şansele sunt egale" în finală. "Nu pornim cu vreun avantaj. Sper să facem o finală frumoasă şi să fie un spectacol pentru toţi suporterii prezenţi. Cel mai bun să câştige.

Remarcat pentru precizia de transformer, atât la echipa de club, cât şi la naţională, stelistul Dănuţ Dumbravă e bucuros că a prins această finală. "Fiecare jucător îşi doreşte să iasă campion al României. O să fie un joc bun. Ne dorim din suflet să iasă bine pentru Steaua”.

Preşedintele FRR, Alin Petrache, a apreciat că nivelul celor două echipe a crescut faţă de anul trecut. “Vom avea o finală tare. Un meci bun va fi şi finala mică, dintre Farul şi Dinamo. Sper ca echipa naţională să iasă câştigătoare din aceste partide. Vrem să avem cât mai mulţi jucători bine pregătiţi pentru echipa naţională la dubla înfruntare cu Uruguay”, a declarat fostul internaţional.

Steaua şi Baia Mare s-au înfruntat de două ori în acest campionat, în faza a doua a sezonului regulat, de fiecare dată victoria revenind maramureşenilor: 23-21 şi 42-9. Anul trecut, în finală, CSM Ştiinţa a câştigat cu 18-16, punctele victoriei fiind aduse de Buduşan, dintr-o lovitură de pedeapsă concretizată în ultimul minut.

Astăzi, Ionuţ Dimofte, jucător al echipei din Baia Mare şi fost component al Stelei, a împlinit 26 de ani, fiind felicitat de colegii săi.
În caz de egalitate după 80 de minute, se vor disputa două reprize de prelungire, fiecare a câte 10 minute. În caz că rezultatul va rămâne egal, va mai avea loc o repriză a 10 minute, cu "moarte subită" (cine înscrie primul câştigă), iar apoi câte cinci lovituri de departajare de pe linia de 22 de metri

MECI LOCURILE 3-4
Farul Constanţa – Dinamo

Stadionul Arcul de Triumf (ora 13.00)
Arbitru: Vlad Iordachescu
Judecători de margine: Cristian Răduţă, Nicolae Copil
Arbitru nr. 4: Răzvan Vasiliu
Observator federal: George Bărgăunaş

FINALA

CSM Baia Mare - Steaua

Stadionul Arcul de Triumf (ora 15.30)
Arbitru: Radu Petrescu
Judecători de margine: Horaţiu Bărgăunaş, Dănuţ Frăsineanu
Arbitru nr. 4: Ionuţ Bodea
Observator federal: Daniel Mitrea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite