BOX: Hopkins, revanşă după 17 ani în faţa lui Roy Jones!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bernard Hopkins (dreapta), în vârstă de 45 de ani, este poreclit "Călăul"
Bernard Hopkins (dreapta), în vârstă de 45 de ani, este poreclit "Călăul"

La 17 ani după ce a pierdut prima luptă, boxerul american Bernard Hopkins îşi poate lua în sfârşit revanşa în faţa compatriotului său Roy Jones Jr., într-un meci programat pe 3 aprilie la New York, relatează agenţia Reuters.

Meciul se va disputa fără titlul în joc, la o categorie ce va fi stabilită în următoarea perioadă.

Hopkins (50 victorii, 5 înfrângeri, 1 egal) şi Jones (54 victorii, 6 înfrângeri) nu s-au mai înfruntat de la primul loc meci, din 22 mai 1993, pentru centura IBF a categoriei mijlocie, când Roy Jones primea o decizie unanimă la puncte.

''Un meci revanşă cu Roy era un gând care mă încerca de mult timp şi în sfârşit se va realiza'', a declarat Hopkins, 45 ani, care în ultimii ani a boxat la categoria semigrea.

Meciul revanşă s-a aflat sub semnul întrebării, după ce Jones, 41 ani, a fost învins prin KO în prima repriză de australianul Danny Green într-o confruntare din decembrie la categoria grea-uşoară. Jones, fost deţinător a centurilor mondiale la 4 categorii diferite, de la mijlocie la grea, este însă încrezător că va repeta victoria împotriva lui Hopkins.

Hopkins a dominat timp de un deceniu categoria mijlocie, perioadă în care şi-a apărat cu succes titlurile mondiale WBA, WBC ŞI IBF. În aprilie 2008, americanul a fost învins la puncte de galezul Joe Calzaghe într-un meci la semigrea, în timp ce Jones a pierdut 5 dintre ultimele sale 10 lupte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite