BASCHET: Asesoft-U Mobitelco Cluj 91-82

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu Arvydas Cepulis de neoprit, Asesoft Ploieşti a învins cu 91-82 pe „U“ Mobitelco Cluj. Lituanianul a marcat 34 de puncte, dintre care 21 din spatele semircercului, clujenii negăsind antidotul pentru unul dintre cei mai buni aruncă­-tori din Divizia A.

Tot planul de joc pe care antrenorul clujenilor, Anthony Baldwin, l-a pregătit pentru marele derby cu Asesoft Ploieşti a fost spulberat de un singur om. Lituanianul Arvydas Cepulis, campionul concursului de trei puncte de la All Star Game-ul din 2008, a fost cel care a făcut diferenţa.

Mai întâi şi-a reglat ţinta cu o precizie de invidiat în sfertul al doilea, când a lansat cinci aruncări consecutive de trei puncte către coşul clujenilor, toate atingându-şi ţinta. Într-un ecart de aproape cinci minute, de la 28-22, Cepulis avea să se lupte de unul singur cu rivalii săi, scorul ajungând 43-32.

Având moralul dincolo de tavanul sălii după această serie impresionantă, ploieştenii aveau să se distanţeze pe finalul sfertului doi după ce primele 10 minute stătuseră sub semnul echilibrului. După o altă aruncare din spatele semicercului a lui Burlacu, Asesoft conducea cu 50-34, cea mai mare diferenţă care s-a înregistrat pe tabelă în partida de sâmbătă seară.

Asesoft a redevenit lider

Vicecampionii de la „U“ Cluj au forţat revenirea în sfertul al treilea, însă nu au reuşit să se apropie la mai puţin de două puncte de gazdele partidei. Apărarea mult mai organizată şi ofensiva echilibrată i-au pus pe clujeni în postura de a spera la mai mult de la sfertul decisiv, care avea să pornească de la scorul de 69-63 pentru Asesoft.

Însă acelaşi Arvydas Cepulis a fost omul care i-a ţintit din nou pe clujeni fără să le lase nicio şansă de supravieţuire. Lituanianul şi-a anunţat finalul de gală prin patru puncte marcate din pătrunderi în debutul sfertului.

Apoi, în ultimele două minute, a lovit decisiv. Mai întâi a fost faultat pe o aruncare de trei puncte, o decizie dubioasă luată de oficialii partidei, care a încins şi mai mult spiritele.

Cepulis a fost păstrat cu greu la Asesoft

Cepulis a transformat toate cele trei aruncări libere şi la faza următoare a înscris din nou din spatele semicercului, făcându-l pe managerul general al clujenilor, Mircea Cristescu, să-şi pună mâinile în cap a resemnare. Nu aveau să fie ultimele puncte marcate de Arvydas, care a totalizat 14 puncte în sfertul patru şi 34 la final.

Victoria îi duce pe cei de la Asesoft pe primul loc în clasamentul Diviziei A, cu 17 victorii şi 2 înfrângeri, în timp ce „U“ Mobitelco Cluj este pe patru, cu 14 victorii şi 6 înfrângeri, la egalitate cu Elba Timişoara şi CSU Braşov.

Omul care i-a învins de unul singur pe clujenii de la „U“ Mobitelco a fost la un pas să părăsească echipa înainte de începerea acestui sezon. Cepulis a fost unul dintre cei mai constanţi jucători în campania ploieştenilor din ULEB Cup, fiind lider în a doua competiţie europeană ca valoare la aruncările de trei puncte.

El a încheiat competiţia cu 16,2 puncte pe meci şi fosta adversară a Asesoftului din ULEB Cup, Akasvayu Girona, i-a făcut în această vară o ofertă de nerefuzat pe care Cepulis a acceptat-o.

Potrivit site-ului oficial al clubului ploieştean, lituanianul ar fi avut în faţă un contract de 180.000 de euro pe un sezon. Marele noroc al ploieştenilor a fost că sponsorul principal al celor de la Girona, compania Akasvayu, a decis să renunţe la sponsorizarea echipei care s-a desfiinţat.

După o serioasă muncă de convingere depusă de conducerea ploieşteană, Cepulis a acceptat, în cele din urmă, să mai rămână încă un sezon în Divizia A.

Statisticile derby-ului

CSU Ploieşti  91

„U” Cluj  82  (22-19, 30-19, 17-25, 22-19)

CSU Asesoft Ploieşti

Marcatori: Cepulis 34, Griffith 12, Hargrove 11, Krauser 10, Burlacu 7, Jones 6, Căruţaşu 4, Curtis 4, Osmokrovici 3.
 
„U” Mobitelco Cluj

Marcatori: Krstanovici 17, Gibson 17, Roberts 10, Szijarto 9,  Milacici 9, Osby 8, Lăpuşte 6, Cuici 4, Henry 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite