Aurul, o „fata morgana“ pentru Alina Dumitru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana olimpică la categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru (foto în alb), a cucerit, duminică, bronzul la Campionatele Mondiale, aceasta fiind singura medalie obţinută de delegaţia României la competiţia din Japonia.

Alina Dumitru a câştigat Grupa D după trei victorii, cu Valetina Moscatt (Italia), Bat-Erdene Baljinnyam (Mongolia) şi Frederique Jossinet (Franţa), calificându-se în semifinale.

În penultimul act, campioana olimpică la 48 de kilograme s-a duelat cu reprezentanta ţării gazdă, Haruna Asami, câştigătoarea Grupei C, care s-a impus în faţa româncei, năruindu-i visurile de a obţine medalia de aur mondială, singura care îi lipseşte Alinei Dumitru din palmares.

În lupta pentru medalia de bronz, sportiva antrenată de Florin Berceanu a învins-o pe Jung-Yeon Chung (Coreea de Sud), venită din recalificări, trecându-şi în cont cea de-a treia medalie de bronz mondială din carieră, care se alătură aurului olimpic şi celor şase titluri continentale. CM de la Tokyo se va încheia luni, cu categoria Open, în care sportivii români nu sunt angrenaţi.

La competiţia din Japonia au participat 848 de sportivi, din 111 ţări. Pentru medalia de bronz, Alina Dumitru a fost recompensată cu 200 de puncte în clasamentul IJF şi cu un cec de 2.000 de dolari. ;

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite