Au strâns 1,8 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi înaintea Australian Open, 15 vedete ale tenisului au jucat pentru a-i ajuta pe australienii loviţi de soartă. Aseară au intrat în concurs primii jucători români. Australian Open a început emoţionant. 15 dintre cei mai importanţi jucători şi jucătoare au făcut show şi au strâns bani în folosul victimelor inundaţiilor care au lovit continentul australian.

15.000 de oameni au umplut până la refuz arena Rod Laver din Melbourne şi i-au aplaudat în picioare pe Federer, Nadal, Djokovic şi toţi ceilalţi. Rezultatele s-au văzut imediat, în cinci ore fiind strânşe peste 1,8 milioane de dolari.

Pe teren, momentele haioase au abundat. Sârbul Novak Djokovic a fost fotoreporter de ocazie, americanul Andy Roddick s-a transformat în arbitru de linie, Rafael Nadal şi Roger Federer s-au purtat ca nişte fraţi buni, nu ca doi rivali care se luptă pentru supremaţie şi în acest an.

S-ar putea schimba liderul fetelor

De astăzi - mai precis de aseară, conform orei României - la Melbourne au început însă lucrurile serioase. Având în Nadal şi Wozniacki favoriţii hârtiei, şi în Federer şi Clijsters favoriţii specialiştilor, primul turneu de Grand Slam al anului se anunţă unul deosebit. La capătul lui se află nu doar cecurile de 2,2 milioane de dolari care vor reveni învingătorilor ci şi un posibil nou lider al clasamentului feminin.

Clijsters poate redeveni numărul 1 după opt ani dacă va câştiga titlul, iar Wozniacki va pierde în turul trei. Dacă daneza va pierde în turul al treilea, iar Kim va pierde finala, atunci vom avea pentru prima dată în istorie două jucătoare la egalitate de puncte pe prima poziţie a clasmentului mondial! La masculin, lucrurile rămân neschimbate pe primele două locuri indiferent de rezultate.

România are şase reprezentanţi la simplu

La acest turneu, România este în faţa unei premiere istorice. Cu un număr de şapte jucători şi jucătoare pe tablourile principale de simplu şi de dublu şi cu alţi şapte (cinci fete şi doi băieţi) care au jucat în calificări, ţara noastră este printre cel mai bine reprezentate la Australian Open.

Trei dintre ei - Victor Hănescu, Edina Gallovits-Hall şi Monica Niculescu - au intrat în competiţie chiar aseară, după închiderea ediţiei. Ceilalţi trei - Alexandra Dulgheru, Simona Halep şi Sorana Cîrstea - vor intra în concurs mâine seară. La o primă vedere, toate cele trei românce care vor intra pe teren în a doua zi de concurs au şanse de a trece în faza următoare. Dulgheru porneşte ca favorită certă în faţa japonezei Ayumi Morita, iar Sorana Cîrstea - aflată de trei săptămâni în Australia - ar trebui să nu aibă probleme în faţa croatei Mirjana Lucic (fost copil-minune al tenisului, ajunsă la 29 de ani).

Simona Halep dispută unul dintre cele mai interesante meciuri de pe tabloul principal. Ea se va afla faţă în faţă cu una dintre cele mai vârstnice jucătoare din circuitul profesionist, luxemburgheza Anne Kremer  în vârstă de 36 de ani, ea a debutat la profesionişti în 1991, în anul în care s-a născut Simona Halep! Kremer, fostă jucătoare de Top 20, a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut de calificări.

Din culisele turneului

Legendarul Rod Laver străjuieşte în curtea complexului



OFICIALI. Buna desfăşurare a fiecărei ediţii este asigurată de aproximativ 4.500 de oficiali. În anul 2010, 330 dintre aceştia au fost arbitri, 316 copii de mingi, 105 şoferi ai maşinilor oficiale KIA, 40 curăţători de teren, 120 de îngrijitori şi 50 de statisticieni.

DISTANŢE. Pe parcursul unui turneu, maşinile oficiale fac în jur de 40.000 de drumuri pentru ducerea de la hotel spre arenă şi invers a sportivilor. Anul trecut, distanţa totală acoperită cu aceste drumuri pe durata celor două săptămâni de turneu a fost de 315.000 de kilometri!

RACHETE. Anul trecut s-au racordat 3.297 de rachete, folosindu-se peste 40 de kilometri de racordaj.

MÂNCARE. În 2010 spectatorii au consumat 15.000 de cârnaţi australieni, 110.000 de îngheţate, 150.000 de sticle de apă Evian, 85.437 de sticle de vin Jacob Creek, 80.000 de sticle de bere Haineken, 230.000 de cafele şi 50.000 de porţii de aripioare.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite