Au ajuns din favoriţi duşmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Henrik Sedin
Henrik Sedin

Gemenii Henrik şi Daniel Sedin, starurile naţionalei Suediei şi ai echipei Vancouver Canucks din NHL, nu mai sunt printre favoriţii canadienilor. Deşi strălucesc pentru echipa din oraşul-gazdă al Olimpiadei, suedezii, campioni olimpici la Torino, ar putea sta chiar în drumul naţionalei Canadei către medalii.

Faza preliminară a turneului olimpic de hochei pe gheaţă a programat azi-noapte, după închiderea ediţiei, „finalele" din grupe. Duelurile dintre cele mai bune echipe, SUA-Canada, Finlanda-Suedia şi Cehia-Rusia vor fi stabilit ierarhiile care vor putea oferi o imagine asupra sferturilor de finală dar şi asupra a ceea ce s-ar putea întâmpla mai departe.

Iar o întâlnire Suedia-Canada, oricând probabilă, ar putea crea tensiuni în Vancouver. Pentru că dincolo de rivalitatea între două dintre cele mai puternice naţionale de hochei pe gheaţă, suedezii se bazează în această campanie pe două staruri chiar de la Vancouver Canucks, echipa din oraşul gazdă al Olimpiadei.

Canada vizează podiumul

Gemenii Henrik şi Daniel Sedin se confundă deja cu istoria clubului din Vancouver, acolo unde au fost aduşi în anul 1999, pe când nu împliniseră încă 20 de ani. Au crescut aici, şi-au întemeiat familii şi au dat totul pentru culorile clubului. Iar acum există posibilitatea ca îmbrăcaţi în echipamentul galben-albastru al naţionalei Suediei să le răpească fanilor de zi cu zi bucuria unei medalii pe care întreaga Canadă o aşteaptă.

„Ar fi extraordinar să jucăm cu Canada aici, în oraşul nostru. Dacă vom avea această şansă, ar fi senzaţional", a declarat Daniel pentru presa locală. „Sper că se va întâmpla în finală. Abia aşteptăm acest lucru pentru că fanii cu siguranţă se vor implica la maximum. Abia aştept să ne fluiere", a spus şi Henrik. Marile favorite nu au avut probleme până acum, cu excepţia Rusiei, care a pierdut în prelungiri cu Slovacia. Mâine vor începe sferturile de finală.

Hossu: „Finlanda-Canada, în finală"

Un mare pasionat al hocheiului pe gheaţă, comentatorul TVR Emil Hossu Longin prevede o finală-surpriză. „Toată lumea de aici pronostichează o finală Rusia-Canada. Eu cred că ultimul act al turneului va fi Canada-Finlanda", a declarat Hossu Longin, unul dintre trimişii televiziunii române la Vancouver.

Emil Hossu Longin

Colegul său Andi Vilara merge pe mâna favoritelor, Rusia şi Canada. Finala turneului olimpic masculin de hochei pe gheaţă va fi transmisă în direct de TVR 1, duminică, de la ora 22.10.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite