Antrenorii străini, la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai puternice echipe feminine ale României, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Rulmentul Braşov, au introdus moda tehnicienilor de import Ivica Rimanici şi Herbert Muller sunt tehnicienii de

Cele mai puternice echipe feminine ale României, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Rulmentul Braşov, au introdus moda tehnicienilor de import

Ivica Rimanici şi Herbert Muller sunt tehnicienii de la care Oltchim şi Rulmentul aşteaptă performanţe care să le întreacă pe cele reuşite de Tadici şi de Târcă.

Vara anului 2008 a adus două lovituri surprinzătoare, în urma cărora campioana Oltchim şi vicecampioana Rulmentul Braşov au decis să angajeze antrenori străini. Echipa din Râmnicu Vâlcea l-a demis pe Gheorghe Tadici în luna iunie, iar la scurt timp a fost imitată de marea rivală din Ardeal, care a renunţat la serviciile Marianei Târcă. Au fost două mutări neaşteptate la timpul lor, care au lăsat loc pentru o serie de semne de întrebare.

Poate la fel de surprinzătoare au fost şi numirile ce au urmat la nivelul staffurilor tehnice. Astfel, campioana a optat pentru croatul Ivica Rimanici, care a preluat formaţia din Râmnicu Vâlcea. Nu a durat mult şi Rulmentul şi-a anunţat noul antrenor. Germanul Herbert Muller a bătut palma cu finanţatorul Teodor Florescu pentru a ocupa postul rămas vacant după demiterea Marianei Târcă.

Rimanici, obişnuit cu aerul Ligii Campionilor

În vârstă de 52 de ani, Ivica Rimanici a fost ales de preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, pentru a conduce destinele trupei din Râmnicu Vâlcea. Rimanici are o carte de vizită impresionantă. Croatul a antrenat până în prezent pe Byasen Trondheim (Norvegia), Podravka Koprivnica (Croaţia), Hypo Viena (Austria) şi Krim Ljubljana (Slovenia). Rimanici a mai deţinut funcţiile de selecţioner ale naţionalei fostului stat iugoslav şi pe cea a Austriei.

Ultima oară, croatul a pregătit selecţionata Japoniei în cel mai exotic mandat al său. "Pentru mine este o onoare să antrenez pe Oltchim, am găsit aici un club extrem de bine organizat, unde se face performanţă. Am preluat o echipă bine pregătită şi pentru asta vreau să-i mulţumesc domnului Tadici.

Evident, eu voi veni cu idei noi, dar la fel de sigur este şi faptul că voi păstra ceea ce este bun", a mărturisit Rimanici cu fairplay. Antrenorul celor de la Rulmentul Braşov, Herbert Muller, este considerat unul dintre cei mai buni tehnicieni germani. Muller s-a născut în România, în judeţul Timiş, şi a emigrat ulterior în Germania.

Muller a scris istorie în Bundesliga

Neamţul este profesor de matematică şi vorbeşte foarte bine limba română. În Germania a pregătit ani de zile pe 1 FC Nurnberg, echipă pe care a preluat-o din liga a treia, ajungând ulterior să domine Bundesliga şi să câştige titluri naţionale. Muller este considerat un tehnician care ştie să se facă apreciat de jucătoare, serios şi extrem de capabil.

"M-a durut într-un fel că am părăsit Nurnbergul, dar nu puteam să nu răspund unei astfel de provocări. Cel care m-a convins este finanţatorul Florescu, care mi-a prezentat un proiect excelent şi m-a asigurat de tot sprijinul său", a afirmat Muller.

Tadici nu crede în tehnicienii străini

Fostul selecţioner Gheorghe Tadici s-a declarat împotriva aducerii unor antrenori străini la formaţiile româneşti şi la echipa naţională. Tehnicianul consideră că angajarea străinilor este o mare greşeală din partea cluburilor şi că antrenorii autohtoni sunt cel puţin la fel de valoroşi precum cei de peste hotare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite