Antrenamente tip NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii jucători din Cluj au avut ocazia să se pregătească alături de Ghiţă Mureşan Tabăra de vară a lui "Big Ghiţă" a fost luată cu asalt de localnici. Uriaşul s-a dovedit un bun

Micuţii jucători din Cluj au avut ocazia să se pregătească alături de Ghiţă Mureşan

Tabăra de vară a lui "Big Ghiţă" a fost luată cu asalt de localnici. Uriaşul s-a dovedit un bun antrenor, reuşind să-i înveţe pe cursanţi tainele sportului de performanţă.

Mai mult de o sută de copii clujeni s-au antrenat săptămâna trecută după metodele NBA, într-o tabără organizată de Gheorghe Mureşan. Deşi timpul alocat antrenamentelor a fost depăşit aproape în fiecare zi, nimeni nu s-a plâns de ritmul intensiv impus de "Big Ghiţă".

Mureşan a început prin a-i separa pe cei mai mici de 10 ani de cei mai mari. Micuţii au avut pregătire dimineaţa, iar cei mari după-amiază. Fiecare antrenament a debutat cu alergări în jurul terenului amenajat în parcarea mallului din cartierul Gheorgheni. Urma apoi o jumătate de oră de mobilitate, după care, în sfârşit, copiii au pus mâna pe minge.

S-a lucrat pe ateliere

Împărţiţi pe patru ateliere, piticii au trecut, prin rotaţie, pe la mai multe metode de lucru. Copiii l-au strigat pe numele mic pe Mureşan, ori de câte ori aveau nevoie de explicaţii, şi se distrau de minune când Ghiţă li se alătura pentru a le arăta schemele.

Mureşan ne-a explicat că, pentru copii, cel mai important este să se distreze. "Nu e important dacă cei mici vor deveni mari sportivi. Deocamdată, ei trebuie să înveţe bine la şcoală, iar baschetul trebuie să îl joace de plăcere", a fost de părere "Big Ghiţă".

El a remarcat că românii sunt ascultători şi execută exerciţiile propuse, dar a subliniat că toţi copiii trebuie să se simtă apropiaţi de tehnician. Fiecare exerciţiu din antrenament a presupus şi un test eliminatoriu, iar cel mai bun era prezentat întregii tabere.

"Iată cine m-a scos pe mine de la aruncări", a prezentat-o Mureşan pe o fetiţă de cel mult un metru, care a reuşit să înscrie de cele mai multe ori, la un coş cu mult mai înalt chiar decât antrenorul.

Părinţi în extaz

Mulţi dintre părinţii copiilor au ţinut să asiste la antrenamente, fascinaţi de metodele de lucru ale americanului.
Radu Moldovan a opinat că Ghiţă foloseşte sistemul american, mai în forţă decât al nostru. "Are o grămadă de scheme diferite, dar şi mai simple", consideră Moldovan. Cât despre tabără, doar cuvinte de laude. "Fetiţa mea, Andra, era puţin sociabilă şi foarte timidă.

Şi Mihai Mărginean, antrenorul echipei locale de copii Galactica, e entuziasmat. "Metoda americană este interesantă, mai în forţă şi antrenantă. Are timp mai mult decât noi, obligaţi să pregătim campionatul doar cu trei antrenamente săptămânale, de circa o oră şi jumătate. Şi mai ştie şi să-i apropie pe copii, povestindu-le istorioare inedite cu baschetbalişti celebri", explică Mărginean.

4 ore

- a durat un antrenament cu Ghiţă Mureşan ca tehnician. Cei mici au fost mereu cu ochii pe profesorul lor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite