Antrenamente doar cu rezervele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară în istoria baschetului feminin din România, federaţia nu poate aduna cele mai bune jucătoare pentru Campionatul European Tehnicianul României, Dan Moraru, a acuzat în

Pentru prima oară în istoria baschetului feminin din România, federaţia nu poate aduna cele mai bune jucătoare pentru Campionatul European

Tehnicianul României, Dan Moraru, a acuzat în termeni duri FRB pentru situaţia creată în lotul primei reprezentative, lucru de neconceput în opinia antrenorului.

Încă de la reunirea primei reprezentative au existat probleme. Stagiul de pregătire din Alexandria s-a făcut cu patru jucătoare, în timp ce la Arad au fost opt. "Aşa nu putem face performanţă", a fost replica principalului Dan Moraru.

Problemele par să nu se oprească aici. Cele două meciuri de verificare din Israel ne-au prezentat o echipă a României cârpită, din care lipsesc titularele. Chiar dacă jucătoare importante precum Anne Marie Parău, Andra Mandache sau Ildiko Vass au ajuns până la urmă în lotul care s-a deplasat în Ţara Sfântă, au rămas acasă baschetbaliste precum Bianca Urban, Larisa Toma, Ancuţa Stoenescu, Florina Paşcalău sau Cristina Ciocan.

Moraru: "E jenant ce se întâmplă"

Selecţionerul României este uimit de ceea ce s-a întâmplat până acum. "Baschetul feminin din ţara nostră nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie de criză. Cred că federaţia este vinovată pentru toată această situaţie pentru că a trimis convocările târziu", a adăugat Dan Moraru.

În ultimii trei ani, naţionala a schimbat tot atâţia antrenori. Pe rând, Ioan Valerian, Predrag Vasici şi Marc Silvert au fost pe banca tehnică, dar niciunul dintre ei nu a reuşit să-şi ducă până la capăt mandatul.

La Ioan Valerian s-a renunţat după Campionatul European din Turcia, din 2005, Predrag Vasici nu a mai rămas la lot, chiar dacă a calificat România la CE de anul trecut, din Italia, în timp ce Silvert nu a câştigat niciun meci la Europene.

Din echipa actuală, patru sportive ar merge pentru prima oară la un turneu final al Campionatului European, în cazul în care ţara noastră ar reuşi acest lucru. Alexandra Cutaş, Viorela Rus, Florentina Ardeleanu şi Corina Moroşan ar fi debutante pentru competiţia din 2009, dacă vom învinge selecţionate tari precum Slovacia, Franţa, Croaţia sau Ungaria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite