Andrei Muntean, campion la Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un bilanţ de şapte medalii după zece zile de concurs la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Singapore, viitorul sportului românesc - mai ales la gimnastică, atletism şi nataţie - este promiţător.

Primul campion olimpic român de tineret din istorie, gimnastul Andrei Muntean şi-a făcut pe deplin datoria. Legitimat la clubul CSŞ Sibiu, Andrei a obţinut prima medalie de aur pentru delagaţia tricoloră la inele. Cu un punctaj de 14.350, el i-a devansat pe japonezul Yuya Kamoto (14.200) şi pe spaniolul Nestor Abad (14.150).

Ieri, el şi-a îmbogăţit palmaresul cu un argint la paralele. Tot argint la gimnastică a obţinut şi Diana Bulimar în competiţia de la sol. Cu un exerciţiu aproape perfect, stând la fiecare diagonală, ea a fost devansată doar de chinezoaica Tan Sixin.

În afară de gimnastică, atletismul este cealaltă ramură care ne dă speranţe pentru Olimpiada din 2012. Astfel, atletele Alina Rotaru şi Bianca Răzor au devenit vicecampioane olimpice la lungime (6.38 metri), respectiv în proba de 400 de metri (53.10 secunde).

După gimnastică şi atletism, sporturile pe apă au adus încă două medalii de bronz la Singapore prin Ioan Prundeanu,la simplu vâsle, şi Răzvan Tudosie, la nataţie în proba de 50 de metri bras. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite