UPDATE: Judo / Dublă de bronz pentru România, la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu au adus României primele medalii la Campionatele Mondiale de Judo, ambele de bronz. Andreea a trecut, în finala pentru medalia de bronz la categoria 52 de kilograme, de Priscilla Gneto din Franţa, în timp ce Corina Căprioriu a învins-o, în aceeaşi fază la categoria 57 de kilograme pe americanca Marty Malloy. Ambele partide s-au încheiat după prelungiri.

În grupa B, Andreea Chiţu a debutat cu o victorie în 15 secunde, în faţa elveţiencei Kathrin Frey, urmată de un nou succes, în faţa coreenei Song Hui Jo.

În turul trei, Andreea Chiţu a profitat de o eroare a adversarei Erika Miranda (Brazilia), care a fost descalificată, obţinând facil calificarea în sferturi. În această fază, după doar 28 de secunde, românca a obţinut ippon-ul în faţa ibericei Laura Gomez, câştigând grupa B şi calificându-se în semifinale.

În penultima fază a competiţiei, Andreea Chiţu a fost învinsă de japoneza Yuka Nishida, iar în recalificări a întâlnit-o pe sportiva franceză Priscilla Gneto, pe care a învins-o după o luptă decisă în prelungiri.

Sportiva antrenată de Florin Bercean a avut de înfruntat nu doar adversara, ci şi atmosfera ostilă creată de cei peste 15.000 de spectatori. În prelungiri, Chiţu a punctat decisiv (yuko), câştigând disputa, dar şi medalia de bronz.

Căprioriu, victorie tot în prelungiri
Corina Căprioriu a avut tur liber în debutul competiţiei din grupa B, iar în turul secund a obţinut prima victorie, în faţa sportivei din Taiwan, Chen-Ling Lien, prin ippon. În turul trei, campioana europeană a trecut şi de ghaneza Szandra Szogedi, prin ippon, în doar 48 de secunde.

Tot prin ippon a învins-o Căprioriu şi pe adversara canadiană Joliane Melancon (Canada), calificându-se în sferturi, în care a întâlnit-o pe japoneza Aiko Sato. Nipona a fost greu de depăşit, Căprioriu cedând în lupta pentru câştigarea grupei şi, implicit, pentru semifinale.

Ca urmare a înfrângerii, sportiva antrenată de Florin Bercean a intrat în recalificări, însă a avut o singură confruntare. În prima partidă urma s-o întâlnească pe spaniola Isabel Fernandez, care s-a accidentat anterior, iar reprezenta României a câştigat prin neprezentarea adversarei.

În a doua confruntare din recalificări, Căprioriu a reuşit s-o depăşească prin ippon pe Marti Malloy (SUA), în prelungiri, intrând în posesia medaliei de bronz, a doua pentru România, după cea cucerită de Andreea Chiţu, la 52 de kilograme, tot în prelungiri.

La ediţia trecută a Campioantului Mondial, Corina Căprioriu s-a clasat pe locul 5.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite