Andreea Răducan, simbol olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Răducan, simbol olimpic
Andreea Răducan, simbol olimpic

"Cum se face un campion" este titlul campaniei pe care Fundaţia Olimpică Română o pregăteşte pentru a scoate în evidenţă sportivii ce vor încerca să obţină medalii pentru România la

"Cum se face un campion" este titlul campaniei pe care Fundaţia Olimpică Română o pregăteşte pentru a scoate în evidenţă sportivii ce vor încerca să obţină medalii pentru România la Olimpiada de la Beijing.

Protagonista numărul unu în acest show nu este nimeni alta decât fosta mare gimnastă Andreea Răducan. Fosta gimnastă a început deja o campanie în care filmează o serie de clipuri în ipostaze extrem de interesante alături de marii sportivi ai României.

Andreea poartă rând pe rând tricoul de handbal, încearcă mănuşile de box ori probează vâslele împreună cu cei ce ne vor reprezenta la Beijing, într-un serial pe care postul naţional de televiziune va începe să îl difuzeze începând din acest weekend. Spectacolul, care va conţine nu mai puţin de zece episoade, difuzate sâmbăta şi duminica, se va întinde până în apropierea Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Show-ul va încerca să arate în primul rând greutăţile prin care trec sportivii pentru a se pregăti la nivel maxim înainte de o competiţie de asemenea nivel.

Fosta mare campioană conduce un program în care face lobby alături de sportivii care ne vor reprezenta la întrecerea de la Beijing

Retrasă de ani buni din activitatea de performanţă, fosta mare gimnastă a rămas implicată în sportul românesc şi a filmat clipuri cu sportivii care merg la JO.

"Cum se face un campion" este titlul campaniei pe care Fundaţia Olimpică Română o pregăteşte pentru a scoate în evidenţă sportivii care vor încerca să obţină medalii pentru România la Olimpiada de la Beijing. Protagonista numărul unu în acest show este nimeni alta decât Andreea Răducan.

Fosta mare gimnastă a început deja o campanie în care filmează o serie de clipuri în ipostaze extrem de interesante alături de marii sportivi ai României.

Andreea poartă rând pe rând tricoul de handbal, încearcă mănuşile de box ori probează vâslele împreună cu cei ce ne vor reprezenta la Beijing, într-un serial pe care postul naţional de televiziune va începe să îl difuzeze începând din acest weekend. Spectacolul, care va conţine nu mai puţin de zece episoade difuzate sâmbăta şi duminica, se va întinde până în apropierea Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Show-ul va încerca să arate, în primul, rând greutăţile prin care trec sportivii pentru a se pregăti la nivel maxim înainte de o competiţie de asemenea nivel.

Ajutată de Bogdan si Anca

Bogdan Orzaţă şi Anca Dobrescu sunt persoanele cu care Andreea colaborează în proiectele pe care le întreprinde la Fundaţia Olimpică. "Sunt doi oameni cu care mă înţeleg foarte bine. Mă bucur că am prilejul să lucrez alături de oameni dragi. Asta mă ajută să pot avansa în proiectele pe care încerc să le pun în aplicare", spune Andreea.

De altfel Bogdan, unul dintre persoanele cele mai apropiate de sufletul fostei mari gimnaste, este cel care stă în "umbra" multor acţiuni.

El merge cu Andreea la tot felul de evenimente, ultimele sale implicaţii fiind legate de filmările alături de sportivii ce ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Beijing. Bogdan are grijă ca totul să fie în regulă, este omniprezent la toate întâlnirile şi nu ezită să o ajute pe Andreea cu diverse întrebări interesante ce urmează să fie puse sportivilor.

De asemenea analizează cu mare atenţie activitatea Andreei şi nu ezită să+i reproşeze atunci când lucrurile nu merg aşa cum ar fi trebuit.

Pasiune pentru jurnalism

În prezent, Andreea urmează cursurile unui master în jurnalism la Universitatea Bucureşti, mass-media fiind unul dintre domeniile ce o pasionează pe fosta gimnastă.

De altfel, marea campioană a mai cochetat cu televiziunea apărând de mai multe ori la microfoanele televiziunilor, atunci când venea vorba de gimnastică. "De asemenea lucrez la Fundaţia Olimpică Română, unde am funcţia de coordonator relaţii publice şi sunt membru fondator al proiectului <> iniţiat de foştii mei antrenori Mariana Bitang şi Octavian Belu", completează Andreea.

Şi-a făcut debutul în gimnastică în 1989

În 1989, Andreea a făcut primii paşi în gimnastică. Tot atunci a participat şi la prima competiţie.
"Aveam 6 ani când am concurat la campionatele naţionale de gimnastică de la Deva. Mi-am dorit atât de tare să fac o bârnă <> încât pănă la urmă am căzut.

Cum eram o mână de om, am avut nevoie, spre amuzamentul arbitrilor, de vreo 10 secunde ca să revin pe bârnă, işi aminteşte amuzată fosta campioană.

În iarna lui 89, Andreea a trăit şi prima dramă a vieţii ei. A aflat că îngheţata s-a scumpit de la 3 lei la 10 lei. "Pe atunci, acest lucru era mai important decât multe altele", povesteşte fosta campioană.

Vrea medalia înapoi

Andreea Raducan a avut parte de un episod neplăcut la Jocurile Olimpice de la Syndey din 2000. Atunci, ea a pierdut medalia de aur la individual compus, după ce medicii au descoperit că sportiva folosise pseudoefedrină, substanţă aflată pe lista celor interzise.

Fosta campioană nu a cedat şi luptă pentru a-şi recupera medalia, despre care spune că a pierdut-o pe nedrept. "Acum am şi o petiţie care poate fi votată pe internet. A fost o nedreptate ce mi s-a întâmplat şi aştept ca totul să se rezolve în favoarea mea într-o bună zi, pentru ca aşa ar fi normal", declară Andreea.

Palmaresul Andreei Răducan

1999 - Campionatele Mondiale - Tianjin, China (seniori)
Locul 1 - echipe
Locul 1 - sol
Locul 2 - bârnă

2000 - Jocurile Olimpice - Sydney, Australia
Locul 1 - echipe
Locul 1 - individual compus (titlu retras)
Locul 2 - sărituri
2000 - Campionatele Europene - Paris, Franţa
Locul 2 - sol
Locul 3 - echipe

2001 - Campionatele Mondiale - Ghent, Belgia
Locul 1 - echipe
Locul 1 - sol
Locul 1 - bârnă
Locul 3 - sărituri
Locul 3 - individual compus

Monica, următoarea pe lista fundaţiei

Fosta campioană olimpică Monica Roşu este unul dintre ajutoarele de bază ale Andreei, în ultima vreme, la Fundaţia Olimpică. Deşi încă nu este angajată, Monica vine de aproape o jumătate de an la sediu şi se implică în proiectele pe care Andreea Răducan încearcă să le pună în aplicare.

Îi e dor de sala de gimnastică

Cu toate că în momentul de faţă nu se gândeşte încă la o revenire în lumea gimnasticii, Andreea Răducan freamătă atunci când vine vorba de sol, bârnă ori paralele. De altfel, nici nu i-ar fi prea greu, având în vedere anturajul şi prietenia care o leagă încă de multe gimnaste de calibru ale României, Maria Olaru, Claudia Presecan ori Monica Roşu.

"Discut mult cu fetele despre gimnastică. Aş minţi să spun că nu mi-e dor de sală. Deocamdată am însă alte treburi, dar într-o bună zi cred că am să revin printre aparate. Am crescut practic în sala de gimnastică şi mi-ar fi foarte greu să mă desprind definitiv de acest sport", mărturiseşte Andreea.

"Am vrut să scot în evidenţă greutăţile prin care trec sportivii atunci când se pregătesc de marile competiţii. Cât de greu le este să stea departe de familii.
Andreea Răducan, fostă gimnastă

"Am putut vedea cât de mult diferă gimnastica de celelalte sporturi. Acum am avut prilejul să văd ce înseamnă
cu adevărat un sport de contact.
Andreea Răducan, fostă gimnastă

"Comentez concursuri de gimnastică pentru Eurosport, pentru că îmi place să discut pe seama evoluţiilor din gimnastică. Mă pasionează şi moda.
Andreea Răducan, fostă gimnastă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite