Ana Porgras, campioana lumii la bârnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Porgras
Ana Porgras

După nouă ani, România se poate mândri cu o nouă medalie de aur la Mondiale. Delegaţia României se întoarce de la Mondiale cu două medalii. Pe lângă aurul Anei Porgras, Diana Chelaru a reuşit să producă surpriza la sol, obţinând argintul.

Cu piciorul drept înfăşurat în bandaj, strângând din dinţi şi cu o ultimă tragere de suflet, Ana Porgras (16 ani) a urcat, ieri, pe bârnă în finală. Stăpână pe sine şi pe execuţiile sale, gălăţeanca a prezentat un exerciţiu fără cusur.

După poza de final, concentrarea de pe faţa sa a lăsat loc unui mic zâmbet, semn că şi-a îndeplinit obiectivul. Cu un plus în faţa celorlalte concurente, fiind una dintre cele mai graţioase gimnaste ale noii generaţii, Ana a fost notată de arbitre cu cel mai mare punctaj, 15,366, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

După nouă ani de secetă, România se poate mândri din nou cu o campioană mondială, ultima fiind Andreea Răducan, la Gent.

Porgras a reuşit astfel să-şi ia revanşa după două ratări la competiţiile majore de la seniori: anul trecut la Mondialele de la Londra a căzut în finală de pe bârnă, ratând şi podiumul, iar anul acesta la Europenele de la Birmingham, după ce a ajutat echipa să câştige bronzul şi s-a calificat în ultimul act, nu a mai putut concura din cauza unei fisuri la peroneul de la picorul drept. Dacă în urmă cu patru luni, mergea în cârje, ieri, campioana noastră a arătat că ambiţia este mai mare decât durerea.

„Ana a lucrat excepţional, cu o stăpânire ieşită din comun şi nu pot decât să îi spun felicitări în gura mare. Medalia de aur este extrem de importantă pentru ea, dar şi pentru restul delegaţiei", a spus Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.

Băieţii, nicio medalie

Fără a prinde finala pe echipe, lotul masculin al României a fost prezent în celelalte finale doar de Flavius Koczi, care s-a calificat la individual compus, sol şi sărituri.

Chiar dacă era cotat printre favoriţi la medalie la sărituri, reşiţeanul nu a repetat performanţa de la ediţia trecută, când a fost vicecampion mondial, terminând anul acesta pe locul 5.

„Am mers foarte rău, dar pentru viitor, la ce am văzut şi la ce ştim noi că putem, se poate. Nu a ieşit prea bine, aşa cum voiam eu să iasă", a spus gimnastul român.

Rezultatele românilor

Feminin: Echipa - locul 4, individual compus: Ana Porgras - locul 5 şi Raluca Haidu locul 9, sărituri: Diana Chelaru - locul 7, paralele: Ana Porgras - locul 5, bârnă: Ana Porgras - medalie de aur, sol: Sandra Izbaşa - locul 7 şi Diana Chelaru - medalie de argint

Masculin: Echipa - nu s-a calificat în finală, individual compus Flavius Koczi - locul 16, sărituri: Flavius Koczi - locul 5, sol: Flavius Koczi - locul 6

Obiectivul României la CM de la Rotterdam  a fost obţinerea unei medalii şi una-două clasări pe locurile 4-6.

CV Ana Porgras

-Data şi locul naşterii: 18 decembrie 1993, Galaţi

-Este considerată una dintre cele mai graţioase gimnaste din lume din noua generaţie

-Palmares la seniori: medalie de bronz la paralele la Mondialele din 2009 şi medalie de bronz cu echipa la Europenele din 2010

Diana Chelaru a fost surpriza delegaţiei

Diana Chelaru (centru), vicecampioană mondială la sol



Medaliată cu bronz la Europenele de anul acesta, Diana Chelaru a devenit, ieri, vicecampioană mondială la sol. Chiar dacă nu era cotată printre favorite, Diana a reuşit un exerciţiu curat, cu elementele acrobatice executate curajos, primind nota 14.766, la fel ca rusoaica Aliya Mustafina. Ambele gimnaste au împărţit a doua treaptă a podiumului.

Revenită în competiţii după o operaţie gravă la tendonul ahilian, campioana olimpică la sol Sandra Izbaşa a ieşit de două ori de pe covor, ea primind doar a şaptea notă, 13.983.

Gimnasta noastră a încheiat competiţia din Olanda în lacrimi, dezamăgită de faptul că a ratat o medalie la aparatul favorit. Aurul a fost câştigat de australianca Lauren Mitchell, cu 14.833.

Diana Chelaru (centru), vicecampioană mondială la sol
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite