Am rămas fără campion mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute a pierdut titlul în faţa lui Carl Froch, iar ţara noastră a rămas fără unicul ei campion mondial la individual în disciplinele majore.

Eşecul suferit de Lucian Bute în faţa lui Carl Froch a făcut ca România să-şi piardă unicul campion mondial pe care îl avea în sporturile majore, la individual.

Lipsit de o strategie pe termen lung, sportul românesc a continuat să obţină rezultate majore graţie sportivilor formaţi în anii '80 sau '90, când încă se mai lucra după normele sistemului trecut. La Jocurile Olimpice din 2008, de pildă, medaliile de aur au fost obţinute de Alina Dumitru (născută în 1982) - judo, Viorica Susanu (1975) şi Georgeta Andrunache (1976) - canotaj, Constantina Diţă (1972) - maraton şi Sandra Izbaşa (1990) - gimnastică.

După JO însă, rezultatele cu adevărat remarcabile au început să dispară, iar la campionatele mondiale românii nu s-au mai lipit de aur în sporturile individuale, Bute fiind singurul care a ţinut steagul sus în ultimii ani.

Bute vrea să uite de box

Fostul campion mondial Bute s-a întors ieri acasă şi a mărturisit că are nevoie de o vacanţă de cel puţin o lună de zile. „Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Nu caut nicio scuză. Înfrângerea a fost dură pentru mine, dar poate după această experienţă voi deveni mai puternic. Uneori e bine să mai primeşti şi câte o palmă", a spus Bute spăşit. El a precizat că nu va face nicio contestaţie şi că există în contract o clauză în care se specifică disputarea unei revanşe.

„Acum nu mă pot gândi la asta, dar probabil că va fi la Montreal. Nu am fost în stare nici să mă uit la înregistrarea meciului. Trebuie să mă rup puţin de box, să încerc să ies din atmosfera asta apăsătoare. Nu sunt terminat şi voi reveni, dar acum am nevoie să mă refac fizic şi psihic", a mai spus Bute.

Campioni la canoe dublu

Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu sunt singurii români campioni mondiali în exerciţiu într-o probă olimpică. Ei deţin supremaţia la canoe dublu pe distanţa de 500 de metri.

"Le mulţumesc românilor care au fost în număr mare la Nottingham. Să nu îşi piardă sprenaţa pentru că o să revin şi mai puternic.''
Lucian Bute puglisit român

Performanţe la paralimpici

Demn de remarcat e că România are campioni mondiali în sporturile paralimpice. Evoluând cu proteză la picior, ciclistul Carol Novak a cucerit titlul suprem la contratimp, Iulian Şerban s-a impus la caiac, tot într-o finală mondială rezervată persoanelor cu dizabilităţi, iar Naomi Ciorap a obţinut patru medalii de aur la CM într-o competiţie de înot a nevăzătorilor.

Avem campioni europeni

- gimnastică: echipa feminină, Cătălina Ponor (foto, bârnă), Sandra Izbaşa (sărituri), Larisa Iordache (sol), Flavius Koczi (sărituri)
- haltere: Răzvan Martin (77 kg smuls)
- judo: Alina Dumitru (48 kg), Andreea Chiţu (52 kg)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite