Altul la rând! Vezi cu cine ar putea lupta Bute!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionul român împreună cu cei de la Interbox ar putea lua şi hotărârea de a schimba categoria de greutate
Campionul român împreună cu cei de la Interbox ar putea lua şi hotărârea de a schimba categoria de greutate

Kelly Pavlik, Danny Green, Jean Pascal sau câştigătorul turneului Super Six sunt posibilii adversari ai lui Lucian Bute. După ce l-a năucit pe americanul Jesse Brinkley, campionul român împreună cu cei de la Interbox ar putea lua şi hotărârea de a schimba categoria de greutate.

Victoria cu Jesse Brinkley a dus la cinci numărul de challengeri pe care Bute i-a ţinut departe de titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Frământările din lumea boxului, în special duelurile pentru drepturile de televizare îl fac pe campionul român să fie în continuare incert asupra viitorului său. „Aş vrea să boxez cu învingătorul Super Six", a declarat Bute a doua zi după duelul cu Brinkley.

Acest turneu, organizat de Showtime, ar fi trebuit să desemneze anul viitor cel mai bun boxer la categoria supermijlocie, versiunile WBA şi WBC. Dar lucrurile au luat o turnură neaşteptată. Andre Word şi Andre Direll au ajuns la concluzia că nu vor să lupte unul împotriva celuilalt. Direll a invocat probleme medicale, în urma unei lupte anterioare şi în cele din urmă s-a retras. Mai mult, Michael Kessler, un alt boxer participant la Super Six, a renunţat şi el la turneu, după o accidentare la ochi. Programul a fost dat peste cap şi este puţin probabil ca semifinalele, care trebuiau să aibă loc în ianuarie 2011, şi finala, anunţată pentru iunie anul viitor, să se dispute la timp. Specialiştii de peste ocean anticipează că marea finală Super Six va fi amânată pentru 2012, ceea ce i-ar încurca planurile lui Bute.

HBO, interesat de Bute

Bute a fost ocolit de Super Six, din cauza conflictului de interese între Interbox şi Showtime, dar românul îşi doreşte unificarea centurilor. Până atunci un adversar iminent este americanul Kelly Pavlik (36-2), fost campion mondial la categoria mijlocie. Pavlik şi-a pierdut centurile WBC şi WBO în luna aprilie anul trecut, în faţa lui Sergio Gabriel Martinez, iar acum a avansat la supermijlocie. El va lupta la 13 noiembrie 2010 cu Bryan Vera, într-o gală găzduită de celebra arenă Cowboys Stadium din Dallas, SUA, unde main eventul este duelul Pacquaio-Margarito. Americanul este bine cotat, al treilea de către WBA şi al patrulea de către WBO.

Cum postul de televiziune HBO are o fereastră în luna martie a anului viitor şi-ar dori să o acopere cu acest main event Bute-Pavlik, în cadrul unei gale în care ar putea lupta şi Adrian Diaconu.

Cei de la Interbox nu exclud însă nici varianta ca Bute să schimbe categoria. Astfel ar mai exista şi varianta unor dueluri cu Danny Green sau cu Jean Pascal la categoria semigrea. Un meci Bute-Pascal este aşteptat cu mult interes în Canada, specialiştii de peste ocean considerându-l un adevărat „Super Bowl", al boxului.

"Aş vrea să boxez cu învingătorul turneului Super Six şi sper să unific centurile la supermijlocie."
Lucian Bute boxer

"Bute îşi bate fără probleme adversarii. Asta înseamnă că luptă la o categorie slabă."
Leonard Doroftei fost boxer

„Fantoma" Kelly Pavlik

Unul dintre cei mai probabili adversari ai lui Lucian Bute, americanul Kelly Pavlik are origini est-europene. El s-a născut în Youngstown, Ohio, într-un cartier al comunităţii slovace. Are 28 de ani şi este poreclit „Fantoma" şi i-a învins, la rândul său, în carieră pe unii dintre foştii adversari ai lui Bute, cum ar fi Miranda sau Zuniga. Pavlik a adunat 36 de victorii în carieră, 32 înainte de limită şi a pierdut de două ori, cu Bernanrd Hopkins şi cu Sergio Martinez.

Doroftei: „Bute, adversari slabi"

Leonard Doroftei, fost campion mondial la categoria uşoară WBA, consideră că victoriile în serie ale lui Lucian Bute se datorează adversarilor slabi pe care i-a avut. „Bute şi-a bătut fără probleme adversarul, iar de câteva meciuri se tot repetă acelaşi scenariu. Asta nu poate să însemne decât că Bute luptă la o categorie slabă", a spus Doroftei. Nici Francisc Vaştag nu e convins de valoarea adversarilor lui Bute. „Pentru spectacol, ar trebui să urce la semigrea", crede Vaștag.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite