Alteţa Sa, Hamilton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lewis Hamilton are întregul regat la picioarele sale după ce a devenit noul suveran al Formulei 1. Insularii revin la putere în Marele Circ după o absenţă de 12 ani, ultimul titlu cucerit de un britanic fiind cel reuşit de către Damon Hill în 1996.

Lewis Hamilton s-a jucat din nou cu inima fanilor săi şi a produs pentru al doilea sezon consecutiv un final electrizant de sezon. Dacă anul trecut ceda aproape neverosimil în faţa lui Raikkonen, de această dată Hamilton nu a mai scăpat titlul în faţa unui alt “ferrarist”, Felipe Massa. Dar numai cei peste 12 milioane de britanici care au urmărit cu sufletul la gură cursa de la Interlagos pe ITV ştiu cum au rezistat unui atac de cord pe final.

Atunci, agonia s-a transformat în extaz pe măsură ce cauciucurile slick ale maşinii pilotate de Timo Glock se învârteau în gol pe pista din ce în ce mai umedă. Când Massa era deja campion mondial, trecând primul prin dreptul steagului cu pătrăţele, Hamilton se lupta undeva pe locul şase şi mai avea doar jumătate de tur pentru a nu rata din nou şansa de a deveni cel mai tânăr campion mondial din istorie.

Plecăciuni în faţa campionului

În cele din urmă însă, inima care s-a oprit nu a fost a britanicilor, ci a celor peste 100.000 de mii de brazilieni. Aceştia au făcut spectacol în tribune la Interlagos în speranţa că regretatul Ayrton Senna, ultimul lor campion, în 1991 va avea în sfârşit un urmaş.

Dar Massa avea să sărbătorească cu şampanie doar pentru victoria de cursă deoarece Hamilton a reuşit să treacă de Glock şi să încheie pe cinci, suficient pentru titlul mondial. Carnavalul s-a mutat în numai câteva secunde din Sao Paolo la Stevenage, locul unde s-a născut Hamilton.

Presa din Albion a izbucnit în superlative, iar oficialităţile nu au contenit cu laudele la adresa noului suveran al Formulei 1. “Cred că toată ţara este încântată de talentul său excepţional”, a spus premierul Gordon Brown. “Un superstar pe o scenă internaţională, ne bucurăm că e al nostru”, a scris „The Sun“.

Pariu de 125.000 de lire

Un britanic a câştigat 125.000 de lire sterline după ce Lewis Hamilton şi-a adjudecat titlul mondial la piloţi în Formula 1. Potrivit cotidianul „Daily Telegraph“, un parior anonim din Peterborough a pariat acum 10 ani 100 de lire sterline că Hamilton va câştiga titlul mondial înainte de a împlini 25 de ani.

Casa de pariuri i-a acordat în 1998 o cotă de 500 la 1. Hamilton avea 13 ani şi concura în campionatul de karturi al Marii Britanii. Acelaşi parior a colectat anul trecut 40.000 de lire pentru că pariase 200 de lire pe faptul că Hamilton va câştiga primul său Mare Premiu din F1 înainte de a împlini 23 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite