Alternativa la computer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii se prezintă  cu mult entuziasm  la antrenamentele  de baschet de la  BC Laguna
Copiii se prezintă cu mult entuziasm la antrenamentele de baschet de la BC Laguna

G Fostul internaţional român Valentin Pogonaru, actualmente antrenor la clubul pentru copii BC Laguna, duce o luptă continuă cu actualele atracţii ale micuţilor pentru a-i aduce pe aceştia pe terenul de baschet. Laguna a devenit în scurt timp una dintre cele mai mari şcoli de baschet din România, unde peste 300 de copii practică acest sport de performanţă sau doar pentru distracţie.

După o pauză de un sezon, în care a fost antrenor principal la Dinamo Bucureşti, fostul internaţional Valentin Pogonaru a revenit la BC Laguna pentru a iniţia patru grupe de copii către tainele baschetului.

Alături de el, alţi cinci antrenori, dintre care trei foşti jucători în Divizia A, încearcă să-i determine pe micuţi că baschetul îi poate ajuta în viaţă şi din punct de vedere sportiv, dar şi din punct de vedere social.

„E din ce în ce mai greu să convingi copiii să vină pe terenul de sport. Acum sunt multe alte alternative şi cred că cel mai greu îi dezlipeşti de computer", spune Pogonaru.

„De multe ori întâmpinăm dificultăţi şi cu părinţii, care nu-şi lasă copiii la sală din cauza lecţiilor pe care le au de făcut. În condiţiile în care orele de sport se reduc în şcoli, cred că fiecare ar trebui să profite de alternativa pe care o oferim", mai spune fostul jucător al naţionalei, în care a adunat peste 200 de selecţii între 1979 şi 1993.

Rezultate, peste trei ani

Peste 300 de copii, cu vârste între 7 şi 14 ani, învaţă baschetul la BC Laguna, împărţiţi în trei nivele: iniţiere, pregătire şi performanţă. „La nivel de performanţă încercăm să facem patru sau cinci antrenamente pe săptămână pentru categoriile de minibaschet şi juniori III. Deocamdată suntem la început cu grupele de performanţă, probabil că rezultatele se vor vedea în doi sau trei ani", explică Pogonaru.

Activităţi sociale

Valentin  Pogonaru

Valentin Pogonaru  Foto: Agerpres

„Important este ca aceşti copii să se simtă bine. Ei vin la sală nu doar pentru a juca baschet, ci şi pentru a-şi face prieteni noi, pentru a se integra într-o comunitate. Am avut o serie de activităţi sociale, tabere de pregătire, serbări, pentru a-i atrage pe copii", mai spune fostul jucător care a evoluat în carieră pentru ICED Bucureşti, Steaua şi Erbaşu.

Ultima surpriză pentru copiii de la BC Laguna a sosit de Crăciun, când, pe lângă darurile primite de la Moşul, cei mici au putut asista la un meci surpriză, între All Stars, o selecţionată compusă din jucători profesionişti de baschet din Divizia A şi BC Laguna, o selecţionată alcătuită din legende ale baschetului românesc şi jurnalişti.

"Încercăm prin acţiunile noastre să-i atragem pe copii. E nevoie de multă răbdare, înţelegere, trebuie să ştii cum să le captezi atenţia, alt­fel îi pierzi. Într-un fel trebuie să-i «păcăleşti» pentru a rămâne concentraţi pe ceea ce fac", a completat Valentin Pogonaru, cel care a avut o experienţă de patru sezoane cu juniorii de la clubul Dinamo Bucureşti, fiind şi antrenor al lotului naţional U18.

Echipa de antrenori

Valentin Pogonaru - 49 de ani, fost internaţional român cu peste 200 de selecţii.

Vlad Andronescu - 27 ani, fost jucător în Divizia A, semifinalist în 2002 cu BC Piteşti.

Ionuţ Bâscoveanu - 29 ani, fost jucător în Divizia A, trei medalii de bronz cu Rompetrol (2002-2004).

Sorin Dragomirescu - 28 de ani, fost jucător în Divizia A, campion (2003), vicecampion (2002), medalie de bronz (2000, 2001) - toate
cu Dinamo Bucureşti.

Radu Costea - 25 ani, jucător în Divizia B

Vlastimir Vukadinovici - 27 ani, fost jucător în Divizia B.

BC Laguna

Antrenamentele au loc în 11 săli din Bucureşti, aparţinând unor licee sau şcoli generale.

Taxa este de 100 de lei pe lună, copiii beneficiind de mingi şi alte materiale didactice, tricouri şi echipament de joc (pentru nivelul de performanţă).

Pentru mai multe amănunte: Vlad Andronescu, 0722.555.353, vlad.andronescu@bclaguna.ro sau online la www.bclaguna.ro.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite