Alina Dumitru, bronz la mondiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana europeană la judo Alina Dumitru a cucerit medalia de bronz, la categoria 48 de kilograme, în cadrul Campionatelor Mondiale care au loc la Tokyo.

UPDATE: A avut loc festivitatea de premiere la categoria 48 de kilograme. Alina Dumitru a primit din partea organizatorilor un cec în valoare de 2000 de dolari pentru medalia de bronz cucerită. Medalia de argint a fost răsplătită cu 4000 de dolari iar medalia de aur cu 6000 de dolari.

UPDATE: Titlul mondial a fost câștigat de japoneza Haruna Asami, cea care a învins-o în semifinale pe Alina Dumitru. Asami a învins-o pe compatrioata sa Tomoko Fukumi, în urma a două avertismente primite de aceasta din urmă.

După ce în semifinale, Alina Dumitru a fost învinsă de reprezentanta gazdelor, Haruna Asami, românca a câștigat meciul decisiv pentru clasarea pe poziţia a treia împotriva lui Jung-Yeon Chung din Coreea.

Coreeanca a condus cu un punct în urma unei penalizări a Alinei însă în ultimele două minute românca a reușit două procedee și a încheiat victorioasă cu 20-1. Disputa a fost tensionată pe fina, Chung făcând tot posibilul să puncteze decisiv atunci când Dumitru conducea cu 10-1. Însă cu 39 de secunde înainte de final Alina a reușit procedeul care i-a adus medalia de bronz.

Este a treia medalie de bronz pe care o reușește Alina Dumitru în carieră la Campionatele Mondiale, după cele din 2005 (Cairo) și 2007 (Rio de Janiero). Judoka din România mai are în palmare șase titluri europene și unul olimpic, toate la categoria 48 de kilograme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite