Alina Tecşor: „E un rezultat normal pentru valoarea ei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Tecşor: „E un rezultat normal pentru valoarea ei!“
Alina Tecşor: „E un rezultat normal pentru valoarea ei!“

Sorana Cârstea s-a calificat în premieră în turul III la Roland Garros. Antrenoarea Alina Tecşor consideră că performanţa Soranei este o consecinţă a muncii depuse de eleva sa în ultima vreme.

Graţie unei evoluţii aproape perfecte, Sorana Cârstea (19 ani) a trecut, ieri, în turul II, scor 6-3, 6-2, de a 21-a favorită a turneului, franţuzoaica Alize Cornet. Pentru eleva Alinei Tecşor acesta este cel mai important rezultat din carieră într-un turneu de Grand Şlem.

Condusă cu 2-0 în startul partidei, Sorana a jucat apoi senzaţional şi nu i-a dat nicio şansă adversarei sale, susţinută de publicul local. Românca nu a făcut nicio dublă greşeală pe durata meciului şi a încheiat duelul cu Alize Cornet cu doar 12 greşeli neforţate, de două ori mai puţin decât franţuzoaica.

„Serviciul a fost mai mereu o armă forte pentru Sorana, dar înfrângerile din debutul sezonului acesta îi afectaseră puţin încrederea în ea. Acum se simte foarte bine şi pentru mine nu e nicio surpriză calificarea ei în turul trei. Este un rezultat normal pentru valoarea ei! A muncit mult la antrenamente în ultima perioadă şi mă bucur pentru ea că acest lucru dă, în sfârşit, roade“, ne-a spus fericită antrenoarea Alina Tecşor.

Pe urmele Ruxandrei Dragomir

Pentru calificarea în turul III, Cârstea va primi un cec în valoare de 40.600 de euro, ajungând astfel la premii totale câştigate în carieră de peste 500.000 de dolari. Pentru un loc în optimile de finală ale competiţiei, Cârstea va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 10, care a trecut de Jill Craybas (SUA), cu scorul de 6-1, 6-4.

Bilanţul întâlnirilor directe între Cârstea şi Wozniacki este favorabil nordicei.

Aceasta a câştigat cu 6-2, 6-0 singura confruntare precedentă disputată în 2006, pe suprafaţă rapidă, într-un turneul Challenger din Istanbul. Dacă va trece şi de jucătoarea daneză, Cârstea va egala performanţa din 2000 a Ruxandrei Dragomir, ultima româncă care a jucat în optimile de finală ale turneului parizian.

Niculescu a ajuns în optimi la dublu

Perechea formată din jucătoarea română Monica Niculescu şi americanca Vania King, cap de serie numărul 13, s-a calificat, ieri, în optimile de finală de la Roland Garros. În turul secund, Niculescu şi King au învins, scor 6-0, 6-2, perechea Maret Ani/Kaia Kanepi (Estonia).

Pentru un loc în sferturile de finală, românca şi partenera ei vor evolua împotriva învingătoarelor din partida Cara Black/Liezel Huber (Zimbabwe/SUA, cap de serie numărul 1) şi Jelena Dokici/Alisa Kleibanova (Australia/Rusia). Pentru calificarea în optimi, Niculescu va primi un cec în valoare totală de 11.600 de euro.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite