Alina Dumitru a câştigat al 8-lea titlu european din carieră. Şi Andreea Chiţu a luat aur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judoka Alina Dumitru a câştigat, joi, cea de-a opta medalie auropeană de aur din carieră şi a egalat astfel recordurile la medalii europene în judo-ul feminin.

Până la performanţa sportivei române obţinută joi, la CE din Rusia, recordul continental de 8 titluri era deţinut de austriaca Edith Horvat şi olandeza Angelique Seriese. Alina Dumitru a întregit "podiumul" celor mai mari performanţe continentale. La Campionatul European din Rusia, Alina Dumitru a obţinut cea de-a opta medalie de aur din carieră, la categoria 48 de kilograme, învingând-o pe belgiana Charline Van Snick, în primele 20 de secunde din prelungirile finalei.

Medalia de aur i-a adus Alinei Dumitru şi un premiu în valoare de 2.500 de euro. Alina Dumitru mai are în palmares 7 titluri de campioană europeană (între 2004-2011, cu excepţia anului 2009), la nivel continental având şi două medalii de bronz (2002 şi 2009).

De asemenea, sportiva Andreea Chiţu s-a calificat, joi, la Jocurile Olimpice, după ce a disputat finala categoriei 52 de kilograme, la CE din Rusia, în care a câştigat medalia de aur, în premieră în cariera sa. Andreea Chiţu a câştigat grupa C, după succese obţinute în faţa adversarelor Priscilla Gneto (Franţa), Rosalba Forciniti (Italia) şi Mareen Kraeh (Germania). În semifinale, Andreea Chiţu s-a duelat cu iberica Ana Carrascosa, pe care a învins-o, asigurându-şi nu doar lupta pentru medalia de aur sau argint, ci mai ales calificarea la Jocurile Olimpice. În finală, Andreea Chiţu a întâlnit-o pe rusoaica Natalia Kuziutina, care a eliminat-o în preliminarii pe Andreea Cătună. Sportiva antrenată de Florin Bercean s-a impus entuziasmant, punctând cu 13 secunde înainte de expirarea timpului regulamentar şi trecându-şi în cont prima medalie de aur din carieră.

Medalia de aur a Andreei Chiţu va fi răsplătită cu 2.500 euro.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite