Alexandru Buligan va înfrunta Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul este antrenor secund al echipei Portland San Antonio, viitoarea adversară a militarilor în Liga Campionilor Fosta glorie a handbalului românesc, Alexandru Buligan, se întoarce

Românul este antrenor secund al echipei Portland San Antonio, viitoarea adversară a militarilor în Liga Campionilor

Fosta glorie a handbalului românesc, Alexandru Buligan, se întoarce în ţară, de această dată în postura de adversar al Stelei.

Timişoreanul este antrenor secund al spaniolilor de la Portland San Antonio, formaţie pe care militarii urmează să o întâlnească în Liga Campionilor. Partidele ar urma să se dispute în cadrul grupei C, în octombrie şi noiembrie, conform unui ţintar care urmează să fie stabilit curând de Federaţia Europeană.

Totuşi, trebuie amintit că, pentru a accede în grupele Ligii Campionilor, roş-albaştrii sunt obligaţi să treacă, în preliminarii, de belgienii de la KV Sasja.

Alexandru Buligan a fost numit antrenor secund la Portland San Antonio în 2002, după ce a evoluat la această echipă timp de patru sezoane. Bănăţeanul ocupă aceeaşi funcţie şi la naţionala Spaniei. De altfel, fostul portar al tricolorilor a câştigat un titlu mondial cu selecţionata iberică în 2005 tot din această postură.

A fost coechipier cu stelistul Berbece

Buligan a fost coechipier la naţionala României cu antrenorul Stelei, Dumitru Berbece. Din această postură cei doi au câştigat bronzul la Jocurile Olimpice din 1984 şi la Campionatul Mondial din 1990.

Buligan şi Berbece au păstrat legătura în toţi aceşti ani, dar au evitat să discute prea mult despre apropiata confruntare dintre actualele lor formaţii. "Mă bucur că voi reveni în ţară cu ocazia meciului cu Steaua.

Le urez succes bucureştenilor şi, deşi Portland porneşte cu prima şansă, îmi doresc să ne calificăm împreună cu Steaua", susţine Buligan, completat de omologul său stelist: "Sigur că va fi foarte greu să ne batem de la egal la egal cu cei de la Portland, dar suntem obligaţi s-o facem. Mă bucur că mă voi revedea cu <> ", a afirmat Berbece.

Alexandru Buligan

Data naşterii: 22.04.1960
Locul naşterii: Drobeta Turnu-Severin

Palmares:

Ca jucător:
câştigător al Supercupei campionilor mondiali şi olimpici (1983)
medalie de bronz la Jocurile Olimpice din Los Angeles (1984)
medalie de bronz la Campionatul Mondial din Cehoslovacia (1990)
câştigător al Ligii Campionilor cu Portland San Antonio (2001)
câştigător al Cupei Cupelor cu Portland San Antonio (2000)

Ca antrenor:
campion mondial cu Spania (2005)
câştigător al Cupei Cupelor cu Portland San Antonio (2004)
campion al Spaniei cu Portland San Antonio
câştigător al Cupei României cu Poli
Timişoara (1986)

Abia aştept să mă reîntâlnesc cu prietenul meu Berbece. Am trecut prin atâtea împreună! Îmi face plăcere de fiecare dată când ajung în ţară, mai ales că pot să-mi revăd vechii prieteni şi foştii colegi.
Alexandru Buligan, antrenor Portland

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite