Adversarul lui Bute, un demolator de mituri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adversarul lui Bute, un demolator de mituri!
Adversarul lui Bute, un demolator de mituri!

Zuniga i-a administrat prima înfrângere după 26 de meciuri „distrugătorului“ Victor Oganov. Columbianul Fulgencio Zuniga, boxerul în faţa căruia Lucian Bute îşi va apăra titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, are în palmaresul său victorii la pugilişti celebri.

Deşi va boxa în faţa propriilor fani la Bell Centre din Montreal, Lucian Bute va avea o sarcină foarte dificilă în faţa sud-americanului Fulgencio Zuniga, pugilist ce are 22 victorii şi doar trei înfrânegri în palmares. Campion naţional de amatori al Columbiei la prima lui participare în 1997, Zuniga a debutat la profesionişti în 2001, unde a adunat 14 victorii consecutive prin KO până să piardă în 2003 în faţa lui Daniel Santos.

Columbianul şi-a trecut apoi alte reuşite de prestigiu, printre care cea contra fostului campion mondial la categoria mijlociei IBC, José Luis Zertuche, sau cea în faţa triplului challenger la acest titlu, Antwun Echols.

Pe 1 septembrie 2007, Fulgencio Zuniga a obţinut cel mai important succes al carierei sale, învingându-l prin KO în runda a noua pe rusul Victor Oganov. A fost primul eşec pentru pugilistul rus după 26 meciuri! Deşi este nevînvins în cele 23 partide disputate până în prezent la profesionişti, Lucian Bute are, aşadar, toate motivele să fie îngrijorat.

„Sunt bine din punct de vedere fizic, am avut trei parteneri de sparring aduşi special din America, iar perioada de pregătire a fost de două luni”, i-a liniştit însă Bute pe fanii săi. Ca să-l bată pe Lucian, columbianul Zuniga s-a antrenat cu super starurile Winky Wright şi Chad Dawson, rivalul “Rechinului” Adrian Diaconu. „Lucian este un boxer bun, dar vreau sa duc titlul mondial in Columbia, acesta este visul vietii mele, pentru asta am muncit, pentru asta am venit aici”, a ripostat Fulgencio Zuniga.

Bute i-a premiat pe gimnaşti

Până la marele meci, Bute i-a susţinut pe gimnaştii români la Cupa Mondială de la Montreal, unde a fost mai aplaudat decât concurenţii. Razvan Şelariu a câştigat aurul la sol şi a primit medalia chiar de la Lucian. A doua zi, gimnastul i-a vizitat pe Bute şi pe JoJo Dan la sala de antrenament şi a încercat sacul de box. „Toţi românii suntem alături de Lucian şi ne dorim să triumfe”, a declarat Şelariu.

Gala va fi transmisă de Pro TV

Super meciul de titlu mondial dintre Lucian Bute şi columbianul Fulgencio Zuniga este în direct la Pro TV, sâmbătă, 14 martie, de la ora 5:10, gala în care boxeaxă şi Jo Jo Dan fiind transmisă însă integral începând  cu ora 01.30

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite