Adrian Diaconu: "Sunt pregătit să fac lupta vieţii împotriva lui Dawson"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul român Adrian Diaconu a declarat că este pregătit să facă meciul vieţii împotriva americanului Chad Dawson, partida urmând să se dispute în cadrul unei gale de la Montreal, la data de 21 mai, informează site-ul doghouseboxing.com.

"La Montreal voi avea publicul de partea mea şi sunt pregătit să fac meciul vieţii mele împotriva lui Chad Dawson. Americanul este un luptător puternic şi îl respect, dar nu mă voi opri până nu-mi voi recuceri titlul mondial. Pentru acest lucru va trebui să îl înving mai întâi pe Dawson", a spus Diaconu.

Tot în cadrul galei de la Montreal, va avea loc partida dintre deţinătorul titlului mondial la categoria semigrea, în versiunea WBC, Jean Pascal, şi americanul Bernard Hopkins, într-un meci în care liderul îşi va pune centura în joc.

În cazul unei victorii, Diaconu va putea boxa pentru titlul mondial la categoria semigrea împotriva învingătorului dintre Pascal şi Hopkins.

Conform sursei citate, adversarul românului a declarat că este încrezător într-un succes în faţa lui Diaconu. "Meciul cu Diaconu este unul foarte important pentru mine. Trebuie să mă impun în faţa sa şi aşa voi face. După ce voi termina cu această luptă, mă voi concentra pe câştigătorul partidei dintre Pascal şi Hopkins", a precizat Dawson.

Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rînduri să boxeze cu românul. Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura în faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, într-o gală programată la Bucureşti, dar care a fost amânată din cauza unei accidentări la mâna dreaptă a pugilistului român. Diaconu a câştigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, după ce l-a învins, în 19 aprilie 2008, la puncte, pe americanul Chris Henry, într-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermănescu din Bucureşti. Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, să îşi pună în joc centura în faţa românului.

La 20 iunie 2009, Adrian Diaconu nu a reuşit să-şi păstreze centura WBC la categoria semigrea, după ce a fost învins la puncte de Jean Pascal, într-un meci disputat tot la Centre Bell din Montreal. Diaconu a fost învins de canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO şi o înfrîngere), în vârstă de 26 ani, care era atunci deţinător al centurii WBO Intercontinental, într-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize.

În decembrie 2009, Diaconu a pierdut, la puncte, meciul revanşă pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, susţinut în compania lui Jean Pascal. Pascal a fost declarat câştigător la puncte, în urma deciziei celor trei arbitri-judecători, după meciul desfăşurat pe durata a 12 reprize, tot la Centre Bell din Montreal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite