Adrian Diaconu a pierdut la puncte în faţa americanului Chad Dawson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Rechinul" a ratat şansa de a boxa pentru titlu mondial la categoria semigrea. El a fost învins la puncte, în această dimineaţă, în cadrul galei de la Montreal, de Chad Dawson, arbitrii acordându-i victoria americanului prin decizia unanimă: 118-110, 116-112 şi 117-111.

Diaconul termină partida cu ochii umflaţi şi cu sânge în nas!!!

RUNDA 12: "Rechinul" se aruncă în atac. Reuşeşte lovituri frumoase, însă şi mai încasează. Ultimele secunde! Se aruncă pumni la disperare! mai mult în gol! Ultima lovitură îi revine lui Diaconu! Se aude gongul de final!!!

RUNDA 11: Americanul alunecă şi cade!  Ambii pugilişti simt oboseală. Se vede în lupta lor, care nu mai este atât de spectaculoasă! Se plimbă prin ring şi se împing. Ultima rundă rămâne decisivă!!!

RUNDA 10: Dawson este mai precaut! O DIRECTĂ DE DREAPTA INTRATĂ ÎN PLINĂ FIGURĂ A AMERICANULUI! Chad o simte, dar ripostează pe măsură!

RUNDA 9: Diaconu are nişte momente formidabile!!! Nişte croşee senzaţionale care face să sară transpiraţia din adversar sub "ploaia" de pumni a lui Adi! Dawson se clatină tare! Publicul e cu românul! Îl încurajează şi Adi prinde curaj! Aşa trebuie să fie până la finalul meciului!!!

RUNDA 8: Dawson ratează câteva lovituri bune! Americanul parcă nu mai are energia necesară să ducă lupta la capăt! Cu toate acestea punctează de câteva ori! Joacă teatru!

RUNDA 7: Diaconu a  fost mult mai agresiv în această rundă. Atacurile i-au aparţinut în majoritatea timpului. Publicul a simţit momentul românului şi l-a aplaudat în picioare. În afară de un croşeu, Dawson a stat în  doar  cu garda ridicată!

RUNDA 6: multe lovituri la corp din partea lui Adi, însă multe în garda lui Dawson!. Americanul reuşeşte, din păcate, un croşeu de stânga din nou în figura lui Diaconu! O repriză destul de echilibrată, cu multe tachinări!

RUNDA 5: cei doi stau în centrul ringului faţă în faţă, cu garda sus! Croşeu de stânga a lui Adi! din păcate nu-l nimereşte, în plin, pe Dawson! Lovitură la corp şi apoi la figură! Ce combinaţii de lovituri reuşete Adi!!!! Un croşeu de dreapta a americanului, pe final de rundă, direct în figură îl face din nou pe Adi să se dea bine câţiva paşi în spate!

RUNDA 4: Adi reşeşte să scape din "frânghii", lovind pe contre. Ce frumos croşeu de stânga al lui Adrian care îl face pe Dawson să dea înapoi!!!. Şi încă o lovitură de dreapta!!!!. O rundă foarte bună pentru "Rechin!"

RUNDA 3: Adi ratează câteva lovituri, Dawson se fereşte bine şi ripostează pe final de rundă. Loviturile lui îl fac pe român să dea un pas în spate.

RUNDA 2: Adi trebuie să se fereasca de directa lui Dawson. "Rechinul" loveşte bine, dar şi Dawson se închide şi mai bine. Deocamdată tactica americanului este "loveşte şi fugi". Adi primeşte o lovitură puternică de stânga la corp, care l-a făcut să se clatine puţin!

RUNDA 1: Ambii pugilişti se tatonează. Adi încearcă o directă de dreapta, dar Dawson face un pas în spate. Dawson ratează câteva lovituri. Diaconu se eschivează bine! Adi are mici probleme să ajungă la Chad, însă reuşeşte un croşeu. O primă rundă bună pentru român! Antrenorii îl laudă în pauză  pe Adi: "ai avut o rundă foarte bună!"

UPDATE 05:16 a început meciul! HAAAAI ADIIII!!!! România e cu tine!

UPDATE 05:10 Crainicul galei îl cheamă pe ADRIAAAaaaaN DIACONU "Rechinuuul" în ring! O sală întreagă îl aclamă!! Lângă el, Lucian Bute! Îl urmează adversarul său din această dimineaţă, Chad Dawson. Spre bucuria noastră, acesta primeşte destule fluierături

Se ţine un moment de reculegere în memoria

05:06 partida dintre pugilistul român şi cel american va începe în câteva momente.

UPDATE: 05:00 partida care are loc înaintea meciului dintre Diaconu şi Dawson nu s-a încheiat încă! Cei doi mai au de aşteptat...

"La Montreal voi avea publicul de partea mea şi sunt pregătit să fac meciul vieţii mele împotriva lui Chad Dawson. Americanul este un luptător puternic şi îl respect, dar nu mă voi opri până nu-mi voi recuceri titlul mondial. Pentru acest lucru va trebui să îl înving mai întâi pe Dawson", a spus Diaconu.

Gala de la Montreal în care boxerul Adrian Diaconu îl va întâlni pe americanul Chad Dawson va avea un buget total de opt milioane de dolari, din care cinci milioane vor fi alocate doar meciului dintre Bernard Hopkins şi Jean Pascal.

Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rînduri să boxeze cu românul. Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura în faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, într-o gală programată la Bucureşti, dar care a fost amânată din cauza unei accidentări la mâna dreaptă a pugilistului român.

Diaconu a câştigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, după ce l-a învins, în 19 aprilie 2008, la puncte, pe americanul Chris Henry, într-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermănescu din Bucureşti. Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, să îşi pună în joc centura în faţa românului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite