Admiraţie şi respect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Gabi Szabo - o mare sportivă, un model de urmat" Prestigioasa revistă americană "The Olympic Experience" a publicat recent un articol semnat de Gabriela Szabo, intitulat "Everything Else

"Gabi Szabo - o mare sportivă, un model de urmat"

Prestigioasa revistă americană "The Olympic Experience" a publicat recent un articol semnat de Gabriela Szabo, intitulat "Everything Else Stops" (Tot restul stă pe loc), în care marea noastră campioană descrie stările sale sufleteşti din timpul curselor olimpice şi mondiale pe care le-a câştigat într-o carieră excepţională.

Cu acest prilej, Centrul Cultural al Ambasadei SUA de la Bucureşti a organizat o festivitate la care au participat oficiali, sportivi, antrenori şi ziarişti.

Chiar dacă în prezent aleargă mai mult în jurul biroului, fiind ocupată cu funcţia de conducere pe care o are în Federaţia Română de Atletism, nu putem uita cursele cu finiş nebun pe care le-a alergat Gabriela Szabo de-a lungul anilor.

Este o personalitate rară în sportul românesc. Modestă, cumpăneşte fiecare vorbă. Nu a refuzat niciodată un ziarist care i-a solicitat un interviu.

Gabi Szabo a alergat dintotdeauna pentru că starea naturală a unui copil este alergarea. La 8 ani, se întrecea cu alţi copii alergând în jurul blocului. Acum, campioana olimpică îi învaţă pe copii să alerge într-o campanie desfăşurată prin şcoli sub denumirea "Sport pentru viaţă".

Gabriela Szabo - o mică atletă, o mare campioană cu un suflet de copil. Este foarte sensibilă la problemele copiilor. A donat mulţi bani albi pentru zilele negre ale celor loviţi de soartă. Un suflet mare ca şi al altor campioane olimpice (Laura Badea, Andreea Răducan, Paula Ivan) care au fost alături de ea la festivitatea de care am amintit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite