VIDEO Abraham, Direll şi Johnson, pe lista lui Bute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul în care Pavlik va pierde meciul de luna viitoare, oficialii de la Interbox au alte trei opţiuni în alegerea unui adversar pentru campionul mondial la supermijlocie în versiunea IBF. Lucian Bute este decis să „deschidă porţile Americii“, după cum singur a declarat-o. În primăvara viitoare, el ar putea boxa cu Ward sau cu Froch.

Toată lumea boxului profesionist este de aceeaşi părere. A venit timpul ca Lucian Bute să-i înfrunte pe ceilalţi campioni mondiali de la supermijlocie. Iar românul a spus iar, la conferinţa de presă de după meciul cu Jean-Paul Mendy, că îşi doreşte un meci pentru unificarea centurilor.Cine vor fi viitorii adversari ai lui Lucian Bute? Aceasta este întrebarea pe care o adresează majoritatea fanilor, dar şi cei pasionaţi de nobila artă. Campion mondial fiind, românul are mai multe variante. Primul nume de pe lista sa este Kelly Pavlik.

În vârstă de 29 de ani, pugilistul american are o carte de vizită impresionantă, el deţinând centurile WBC şi WBO între 29 septembrie 2007, când l-a învins înainte de limită (KO în runda 7), pe compatriotul său Jermain Taylor, şi 17 aprilie 2010, moment în care a fost depăşit la puncte de argentinianul Sergio Gabriel Martinez.

Pavlik va boxa la 6 august, cu Darryl Cunningham, un stângaci care n-a pierdut niciodată prin KO. Supranumit „The Ghost" (Fantoma), americanul a avut câteva probleme cu alcoolul, în urmă cu ceva timp. Altfel, Pavlik este cunoscut ca fiind un boxer cu o lovitură puternică, care a reuşit să-i pună în dificultate pe stângacii cu care a luptat - nu are însă viteză de execuţie. Bute este avantajat de mobilitatea în ring, dar şi de un moral foarte bun.

Ward, campion olimpic la Atena

În cazul în care Pavlik va pierde luna viitoare, Interbox are alte trei opţiuni în privinţa boxerului pe care îl va întâlni Bute, în noiembrie: Arthur Abraham, Andre Direll şi Glen Johnson. Primul are 31 de ani şi este cetăţean german de origine armeană. Din cele 35 de meciuri disputate a câştigat 32 (26 prin KO). Cele trei înfrângeri le-a suferit în ultimii doi ani, cu Andre Ward, Carl Froch şi Andre Dirrell. În 2005, Abraham a devenit campion mondial IBF la categoria mijlocie.  

În vârstă de 28 de ani, americanul Andre Direll a fost medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena. Ca profesionist, a disputat 20 de meciuri din care a câştigat 19 (13 prin KO). În 2009, a pierdut la puncte meciul cu Froch, pentru titlul mondial la supermijlocie în versiunea WBC. În sfârşit, jamaicanul Glen Johnson (42 de ani) a fost campion al lumii IBF, la semigrea, în 2004. Supranumit „Gentleman"-ul, el a câştigat de 35 de ori înainte de limită (are 51 de victorii), însă a suferit şi 15 eşecuri - are şi două egaluri. În 2003, a fost desemnat boxerul anului de către „Ring Magazine".   

Bute priveşte mult mai departe. El speră ca în primăvara anului viitor să-l poată înfrunta pe învingătorul finalei Super Six, care va avea loc pe 29 octombrie.  Gălăţeanul îl vede favorit pe Andre Ward (27 de ani), deţinătorul titlului mondial în versiunea WBA. Campion olimpic la Atena, în 2004, la semigrea, americanul este neînvins până acum (are 24 de victorii, dintre care 13 prin KO). Bute nu-l subestimează nici pe Carl Froch (34 de ani). Şi nici nu are cum să o facă, britanicul fiind deţinătorul centurii în versiunea WBC şi având doar un eşec în cele 29 de meciuri pe care le are ca profesionist - are 28 de victorii (20 prin KO) şi un egal. 

Froch şi Ward au boxat deja cu „slabii" lui Bute

Există persoane, inclusiv din lumea boxului - Leonard Doroftei este cel mai important contestatar al lui „Mister KO" -care spun că Bute a avut numai adversari slabi până acum. Interesant este că unii dintre cei pe care i-a învins românul au luptat şi cu ceilalţi campioni mondial de la supermijlocie. Printre învinşii lui Ward se numără Edison Miranda şi Sakio Bika, iar printre cei răpuşi de Froch îl descoperim pe Brian Magee.

De asemenea, Mikkel Kessler, un alt adversar posibil al lui Bute, a câştigat la puncte cu Librado Andrade, omul răpus de două ori de „Stânga din Pechea". Danezul de 32 de ani a refuzat recent oferta făcută de Interbox, de a-l întâlni pe Bute, dintr-un motiv foarte simplu: el preferă să-l întâlnească pe germanul Robert Stieglitz (30 de ani), deţinătorul titlul mondial în versiunea WBO, care acum este sub IBF ca valoare. Interesant este că şi acest campion a întâlnit câţiva dintre adversarii „slabi" ai lui Bute, mai precis pe Andrade şi pe Alejandro Berrio.

"Vreau să demonstrez tuturor contestatarilor mei că nu e adevărat că eu îmi aleg adversarii. Îl aştept şi pe Ward şi pe Kessler.''
Lucian Bute campion mondial, box

5 din cei 8 pugilişti cu care a luptat Bute, pentru titlul mondial, au fost adversari ai campionilor de la versiunile WBA, WBC şi WBO.

Galele de la Montreal sunt mai scumpe

Dacă pentru organizarea galei în care a luptat Lucian Bute, MDTR a cheltuit 1,93 milioane de euro, fără TVA, pentru celelalte gale în care s-a bătut Bute, la Montreal, costurile au fost mereu mai mari. Spre exemplu, la evenimentul din martie, când Bute l-a bătut pe irlandezul Brian Magee, s-au cheltuit în jur de 4 milioane de dolari canadieni (aproximativ 2,92 milioane de euro). Mare parte din surplus provine din modul de organizare al galei. Acolo s-au disputat 10 meciuri în gală, cu patru mai mult decât la Bucureşti, acest aspect implicând şi plata a încă opt burse, media lor fiind de 100.000 dolari pe cap de boxer.

Pe de altă parte şi încasările au fost mult mai mari, sala Centre Bell din Montreal primind 16.000 de spectatori, în vreme ce la Romexpo au încăput 10.000 de oameni. Şi preţul biletelor a fost diferit, în Canada un tichet costând între 50 şi 400 de dolari, în vreme ce, la Bucureşti, cel mai ieftin bilet a fost 70 de lei, iar cel mai scump 600 de lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite