A început operaţiunea „o casă pentru Gîscan“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impresionaţi de cazul „aur din gunoaie“, oficialii de la CSM Bistriţa vor face lobby la autorităţile locale pentru a-i găsi o locuinţă campionului european care locuieşte într-o cocioabă. Deşi s-au arătat indignaţi de situaţia halterofilului, şefii sportului românesc Octavian Morariu şi Doina Melinte spun că nu deţin resursele necesare pentru a interveni.

Ziarul „Adevărul" a prezentat ieri cazul halterofilului Marius Gîscan (22 de ani), campionul european care trăieşte, pe maidan, într-o cocioabă sărăcăcioasă, după ce a fost evacuat anul trecut dintr-o casă naţionalizată. Oficialii de la CSM Bistriţa spun că speră ca situaţia sportivului să se remedieze cât mai curând.

„Vom face toate demersurile necesare la Primărie şi la Consiliul Judeţean pentru a primi o casă. Din păcate, spre deosebire de deceniile trecute, tot mai puţine astfel de cazuri sunt soluţionate pozitiv", ne-a declarat Maria Sânmărtean, directorul CSM Bistriţa. „Dacă va mai obţine performanţe anul acesta la Europenele de tineret de la Bucureşti şi va ajunge în primii sportivi ai judeţului la finalul anului, atunci poate are vreo şansă să primească o locuinţă", a adăugat Mugur Saranciu, antrenorul lui Gîscan de la club.

Octavian Morariu, preşedintele COSR, a explicat că halterofilul nu poate fi ajutat în mod direct de forul olimpic: „E trist, dar tot dezastrul pleacă de la legea proastă a sponsorizării şi de la faptul că sportul este subvenţionat sută la sută de la stat în România. COSR direcţionează deja absolut toţi banii pe care îi are către asigurarea de către echipament, hrană şi alte lucruri către sportivi. Nu avem fonduri pentru a le da şi locuinţe. Tot ce putem face e să le oferim masă şi cazare pe perioada cât sunt în cantonament cu loturile olimpice", a punctat Morariu.

"Statul român este singura autoritate care se poate implica concret în rezolvarea unor asemenea cazuri sociale dramatice.''
Octavian Morariu
preşedinte COSR

Medalii pentru România la Europene

Sportiv                 Medalii                                                            Categorie
Florin Croitoru    2 (argint la aruncat, bronz la total)    56 kg
Marius Gîscan    1 (aur la aruncat)    62 kg
Antoniu Buci    2 (argint la smuls, argint la total)    62 kg
Răzvan Martin    3 (argint la smuls, argint la aruncat,
    argint la total)    69 kg
Alexandru Roşu    2 (bronz la aruncat, bronz la total)    77 kg

Răzvan Martin, robotul de ridicat greutăţi!

Câştigător a trei medalii de argint la Campionatul European de la Kazan, Răzvan Martin (19 ani) este unul dintre cei mai precoce halterofili din lume. Sportivul legitimat la CSM Bistriţa a început în joacă acest sport la vârsta de doar 7 ani! „Îmi place la nebunie cum sună halterele când sunt trântite pe podele. Aş ridica sute de kilograme decât să învăţ la vreo materie", afirmă cu entuziasm Martin, campion mondial de juniori în 2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite