ANAD: "Atacatorii nu au sustras probe biologice sau documente ce ar compromite cercetarea cazurilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laborator antidoping
Laborator antidoping

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) a anunţat că persoanele care au spart Laboratorul antidoping din Bucureşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică, nu au reuşit să sustragă probe biologice pentru controlul antidoping şi nici documente din care s-ar fi putut aduce atingere principiului confidenţialităţii.

"Dorim să comunicăm sportivilor, antrenorilor, federaţiilor sportive naţionale, instituţiilor statului şi, nu în ultimul rând, Agenţiei Mondiale Antidoping că atacatorii nu au reuşit să sustragă probe biologice pentru controlul doping şi nici documente din care s-ar fi putut aduce atingere principiului păstrării confidenţialităţii şi a bunei funcţionări a instituţiei. În urma anchetei administrative şi a inventarului realizat la nivelul tuturor departamentelor de lucru, inclusiv la nivelul Laboratorului de Control Doping nu s-a constatat distrugerea sau lipsa documentelor în măsură să compromită cercetarea cazurilor testate. De pe urma acestui eveniment, am concluzionat că este necesară întărirea pazei sediului instituţiei noastre şi, în special, paza Laboratorului, cu forţe specializate, eficiente, cât şi cu aparatura tehnică necesară", se arată în comunicatul ANAD.

Agenţia Naţională Antidoping precizează că în ciuda incidentului, instituţia îşi va continua activitatea cu profesionalism: "Dorim să aducem la cunoştinţa opiniei publice că în ciuda atacului organizat în dimineaţa zilei de 10 octombrie 2010, în jurul orei 05.00, asupra sediului Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), instituţia noastră îşi va continua activitatea cu acelaşi profesionalism care i-a adus consacrarea în plan internaţional. Suntem conştienţi că pentru unii sportivi sau personalul din anturajul acestora, care doresc să atingă gloria sportivă folosind substanţe şi metode interzise în sport, noi - ANAD - reprezentăm un obstacol major. De aici poate apărea interesul «celor certaţi cu etica sportivă», ca ANAD să fie socotită o instituţie «slabă», vulnerabilă".

Laboratorul de la Bucureşti este acreditat de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) din iulie 2009, fiind singurul din regiune unde se analizează probe din mai multe ţări este-europene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite