AIBA a permis pugiliştilor români să participe la CM din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a informat, vineri, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) că va permite pugiliştilor şi antrenorilor români să participe la Campionatele Mondiale de la Baku, din 2012, competiţie ce va conta pentru calificarea la JO, se arată într-un comunicat COSR.

"Urmare a eforturilor repetate depuse de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), pentru securizarea şanselor sportivilor boxeri români de a se califica la Jocurile Olimpice Londra 2012, COSR a obţinut concesia din partea Asociaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA) de a permite sportivilor şi antrenorilor să participe la Campionatele Mondiale Baku 2012, competiţie de calificare olimpică. Aceasta comunicare a fost făcută astăzi, 16 septembrie 2011, sub semnatura preşedintelui AIBA, domnul Ching-Kuo Wu", se arată într-un comunicat remis de directorul de marketing al COSR, Violeta Beclea Szekely.

Potrivit sursei citate, AIBA menţionează că această concesie se face în exclusivitate pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Baku şi nu şi pentru celelalte competiţii care contează pentru calificarea la JO.

Pugiliştii români vor participa la Campionatele Mondiale de la Baku sub numele şi steagul AIBA.

La solicitarea AIBA, şeful delegaţiei ce va face deplasarea la Baku va fi reprezentantul COSR, Dragoş Tătaru, expert sportiv în cadrul Departamentului Sport.

La 9 august, Asociaţia Internaţională de Box Amator a anunţat că Federaţia Română de Box va fi dezafiliată dacă preşedintele forului, Rudel Obreja, cu care se află de mai mult timp în conflict, nu renunţă la funcţia sa până la 31 august şi, ca urmare a faptului că acest lucru nu s-a întâmplat, AIBA a pus în aplicare excluderea forului român în data de 6 septembrie.

În urma excluderii FR Box, pugiliştii români nu mai au dreptul de a evolua la competiţii şi astfel nu pot obţine calificarea la JO de la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite