AIBA, făcută KO de Obreja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Box (FRB) a câştigat şi ultimul proces pe care îl avea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) cu Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA).

Astfel, decizia conform căreia FRB fusese dezafiliată de forul mondial a fost anulată. Preşedintele FR Box a vorbit despre consecinţele evenimentelor de ieri. „E al treilea proces pe care îl câştig cu AIBA. Tot ceea ce am spus s-a adeverit. Îmi pare rău că se adevereşte că la AIBA există multă corupţie. În acelaşi timp, îmi pare bine că un român se luptă cu acest sistem şi are dreptate.

Nu am făcut acest lucru pentru imaginea mea, ci pentru drepturile boxerilor români", a afirmat Rudel Obreja. Acesta s-a referit şi la Jocurile Olimpice de la Londra: „Până acum îl avem pe Bogdan Juratoni calificat. Sper să mai obţinem măcar o calificare. Poate chiar două". Până ieri, FR Box mai câştigase un proces privind dezafilierea ei de către AIBA, în martie 2011. Astfel, România a avut dreptul să trimită boxeri la orice competiţie internaţională sub egida AIBA.

Scandalul a început acum patru ani

Conflictul dintre Rudel Obreja şi AIBA datează din timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008. Atunci şeful FRB a fost împiedicat să ţină o conferinţă de presă în care intenţiona să acuze corupţia existentă în arbitrajul din boxul mondial amator. Obreja a fost suspendat, ulterior, pe cinci ani. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite