5.300 de euro pentru un aur şi un bronz mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihalachi şi Dumitrescu au câştigat vineri titlul la 500 m şi sâmbătă bronzul la 1.000 m. Dinamoviştii vor primi câte 22.700 de lei pentru cele două medalii, dar suma ar putea fi dublată.

Anul trecut, la Poznan, dinamoviştii Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi reuşeau să devină campioni mondiali la canoe dublu, atât la 500, cât şi la 1.000 de metri. Performanţa lor a „făcut valuri", mai cu seamă cu era obţinută cu doi ani înainte de Jocurile Olimpice de la Londra. Obişnuiţi să muncească din greu, pe lacul Snagov, ei au declarat, cu modestie, că nu se aşteptau să obţină un titlu mondial şi cu atât mai mult să câştige două medalii de aur.

La puţin timp după acea izbândă, Mihalachi şi Dumitrescu şi-au reluat antrenamentele departe de agitaţia care domină oraşele. Oamenii şi-au adus aminte de ei, din nou, atunci când au participat la alte competiţii majore, cu acelaşi succes. La Europenele de anul acesta, ei au ocupat locul 1 la 500 m şi 3 la 1.000 m. Adică aceleaşi clasări ca la Mondialele de săptămâna trecută. Cum s-a întâmplat la ediţia precedentă, din Polonia, Dumitrescu şi Mihalachi au revenit pe ultimii zeci de metri ai finalei de la 1.000 m, câştigând medalia de bronz după o luptă strânsă cu cehii Jaroslav Radon şi Filip Dvorak.

Sumele pot fi dublate

Potrivit legislaţiei în vigoare, Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi vor primi câte 11.500 lei pentru „aurul" obţinut la 500 m (nefiind în programul JO, premiul este de 50%) şi câte 11.200 lei pentru „bronzul" de la 1.000 m (aceasta este probă olimpică). Suma totală, de 22.700 lei (aproximativ 5.300 de euro), poate fi dublată doar cu acordul ministrului educaţiei şi, fireşte, dacă bugetul permite aşa ceva. Aceşti bani se adaugă celor cuveniţi pentru medaliile obţinute la Europeanul din acest an (12.600 lei). Şi face tot mai posibil visul lui Dumitrescu de a-şi cumpăra o garsonieră în Ploieşti, aşa cum mărturisea anul trecut.

Încă o „barcă" s-a calificat la JO

Şi ieri România a fost aproape de o medalie la Mondialele de la Szeged la kaiac dublu 200 metri, unde Ionuţ Mitrea şi Bogdan Mada s-au clasat pe locul 4. Aceştia au reuşit să-şi asigure prezenţa la Jocurile Olimpice de la Londra, alături de sportivii de la canoe dublu masculin 1.000 m (Dumitrescu, Mihalachi), kaiac dublu feminin 500 m (Iuliana Paleu, Irina Lauric) şi kaiac patru masculin 1.000 m (Traian Neagu, Ştefan Vasile, Toni Ioneţicu şi Ionel Gavrilă).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite