Fernando Alonso îi sfătuieşte pe guvernanţi spanioli să aplice metodele lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supărat că Guvernul Spaniol a redus, ca măsură "temporară" de economisire a petrolului, viteza maximă admisă pe autostradă la 110 kilometri pe oră, pilotul Ferrari le cere guvernanţilor să aplice metode alternative: "Să circule o zi maşinile cu număr par, o zi cele cu număr impar".

Pilotul spaniol de Formula 1, Fernando Alonso, s-a arătat critic cu măsura guvernului Spaniei de reducere a vitezei maxime permise pe autostradă, începând cu 7 martie, de la 120 la 110 kilometri pe oră. "Nu sunt un partizan al acestei măsuri. Pentru a face economie de combustibil, există alte măsuri mult mai eficiente decât aceasta, la fel şi pentru reducerea contaminării atmosferei, care este principala problemă pe care o avem în Spania. Se poate, de exemplu, restrânge circulaţia maşinilor în oraşe, în funcţie de numărul de înmatriculare, par sau impar", a declarat Alonso ieri, care probabil nu ştie de măsura similară adoptată în România anilor 80 de Nicolae Ceauşescu.

Dublul campion mondial de Formula 1, obişnuit să pulverizeze recordurile de viteză pe circuite, crede că este chiar periculos să conduci pe autostradă cu doar 110 kilometri la oră. "La viteza asta, în ceea ce priveşte atenţia la volan, este chiar dificil să te menţii treaz", a spus Alonso.

Citeşte pe adevarul.es cine i-a răspuns pilotului de Formula 1 şi ce replică i-a dat şi află ce alte măsuri de economisire a energiei şi petrolului va aplica Spania.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite