Un american aduce titlul european Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este primul succes al baschetbaliştilor ruşi după destrămarea Uniunii Sovietice. Cel mai bun om a fost naturalizatul J.R. Holden. Surpriză de proporţii la Campionatul European de

Acesta este primul succes al baschetbaliştilor ruşi după destrămarea Uniunii Sovietice. Cel mai bun om a fost naturalizatul J.R. Holden.

Surpriză de proporţii la Campionatul European de baschet masculin. În finala disputată duminică noapte, Rusia, care a jucat în premieră cu trofeul pe masă de la destrămarea Uniunii Sovietice, a învins campioana mondială, Spania, scor 60-59.

Punctul câştigător a fost reuşit de americanul naturalizat J.R. Holden, care a marcat cu panoul atunci când mai erau două secunde din timpul regulamentar de joc. "A fost victoria lui David contra lui Goliat. Este un moment istoric. Sunt foarte mândru să fiu eu cel care conduc echipa la un astfel de triumf", a declarat antrenorul american al Rusiei, David Blatt.

În meciul pentru locurile 3-4, Lituania a trecut de Grecia cu scorul de 78-69. Primele trei clasate şi-au asigurat calificarea la JO de la Beijing de anul viitor, în vreme ce Grecia, Slovenia, Croaţia şi Germania mai au o şansă să ajungă la Olimpiadă în urma unui turneu de calificare. J.R. Holden este un baschetbalist american, care a jucat pentru Bucknell University, iar apoi s-a mutat în Europa.

În 2002 s-a transferat la ŢSKA Moscova, echipă pentru care încă evoluează şi cu care a câştigat Euroliga în sezonul 2005/2006. Americanul i-a impresionat atât de mult pe ruşi, încât chiar Vladimir Putin i-a promis că îi va acorda acestuia cetăţenia rusă, încă de acum doi ani.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite