În afara Europei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steliştii au realizat că nu au nas de Ligă şi că mai au nevoie de mulţi ani pentru a sta la masa bogaţilor Că Steaua a mai pierdut un meci, acasă, în Liga Campionilor nu a mai mirat

Steliştii au realizat că nu au nas de Ligă şi că mai au nevoie de mulţi ani pentru a sta la masa bogaţilor

Că Steaua a mai pierdut un meci, acasă, în Liga Campionilor nu a mai mirat pe nimeni. Că Steaua a primit iarăşi două goluri de la Sevilla, de asemenea, nu a mai fost nicio surpriză. Dacă totuşi ne mai putem mira de ceva, atunci cu siguranţă lacunele unor indivizi care se dau fotbalişti ne-au lăsat cu gura căscată.

Steaua a avut nevoie de 10 meciuri jucate în Liga Campionilor, dacă ne raportăm exclusiv la ultimele două sezoane, pentru a realiza că nu poate face faţă nivelului.

Cele cinci puncte obţinute anul trecut au alimentat optimismul nejustificat al patronului Gigi Becali şi al subalternilor săi, care au crezut că anul acesta Steaua poate mai mult. Lecţia a fost dură şi a venit sub forma a patru înfrângeri din tot atâtea meciuri.

Cel care visa să se bată de la egal la egal cu "granzii" din Europa, Gigi Becali, se mulţumeşte acum cu răfuielile din Liga lui Mitică: "Nu sunt supărat, de ce să fiu? Eu mai ascult de două ori imnul Ligii Campionilor, în timp ce adversarii mei din campionat nu îl ascultă. Dacă terminăm pe locul patru şi nu mergem în Cupa UEFA, asta e!", a spus Becali.

Jucătorii au simţit pe teren cât de departe sunt Steaua şi fotbalul românesc de marile echipe ale continentului: "Mai avem şanse măcar de UEFA, cel puţin teoretic. Nu cred că în cinci-zece ani va fi vreo echipă din România care să se bată cu astfel de formaţii.

Prin ambiţie poţi compensa un pic, dar în cele din urmă valoarea îşi spune cuvântul. Este foarte important să batem pe Slavia pentru că este ruşinos să terminăm grupa cu 0 puncte. Cu siguranţă suntem prea mici pentru Liga Campionilor", a spus Florin Lovin.

Jucătorii de la Sevilla sunt de părere că steliştii nu au suficient tupeu pentru a juca meciuri tari în LC. "Steaua a părut că îi este frică, deşi am mai jucat cu ei de trei ori", a spus Dragutinovici.

Egalul care ne doare

Adversara Stelei pentru locul trei, cel care asigură calificarea în primăvara europeană, Slavia Praga, a remizat pe teren propriu cu Arsenal, scor 0-0. Arsenal nu a mai putut repeta meciul-spectacol din tur, când s-a impus cu 7-0 în faţa Slaviei.

După egalul de la Praga, Arsenal s-a calificat matematic în optimile competiţiei. De acelaşi rezultat beneficiază şi Slavia. Punctul smuls englezilor îi oferă pe tavă locul trei în grupă.

Cehii au acum patru puncte, în timp ce Steaua nu a strâns nici unul. Pentru a mai spera la locul trei în grupă, poziţie care duce în primăvara europeană, elevii lui Lăcătuş trebuie să învingă la scor pe Slavia şi să scoată cel puţin un punct pe Emirates Stadium, cu Arsenal. Asta în timp ce Slavia ar trebui să nu mai câştige niciun punct din meciul de pe teren propriu, cu Sevilla. O variantă cel puţin fantezistă.

>> Noi n-avem faţă nici de Cupa Intertoto. Ce au făcut Steaua şi Rapid în ultimii ani a fost o întâmplare. Asta e valoarea fotbalului românesc.

Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite