O afacere engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester United s-a calificat în ultimul act al Champions League, după un gol marcat de Paul Scholes. Adversara în finală va fi tot o echipă din Premier League. Campionatul britanic pare

Manchester United s-a calificat în ultimul act al Champions League, după un gol marcat de Paul Scholes. Adversara în finală va fi tot o echipă din Premier League.

Campionatul britanic pare a fi cel mai puternic din lume. O demonstrează rezultatele din acest sezon pe plan internaţional. Ultimul act al Ligii Campionilor, care va avea loc pe 21 mai, la Moscova, se va disputa, în premieră, între două echipe din Anglia, după ce Manchester United a eliminat, marţi seară, formaţia spaniolă FC Barcelona, scor 1-0.

Golul victoriei a fost marcat de Paul Scholes în minutul 14 al returului de pe "Old Trafford". În tur, pe "Nou Camp", a fost 0-0. Alte două finale ale prestigioasei competiţii s-au desfăşurat între echipe din aceeaşi ţară: în 2000, Real Madrid a trecut lejer, scor 3-0, de Valencia, iar în 2003, AC Milan dispunea la lovituri de departajare cu 3-2 de Juventus Torino.

Cel mai afectat de ce s-a întâmplat era antrenorul Barcelonei, Frank Rijkaard, cel care a ratat anul acesta atât titlul în Primera, cât şi Liga Campionilor. "N-am nicio intenţie să plec. Nici nu mi-a trecut prin cap. Clubul are nevoie de ajutor, de susţinere, trebuie să rămânem uniţi. Ar fi cu totul altceva dacă jucătorii ar spune că este timpul să plec, dar nu este cazul.

Am făcut totul în afară de a marca. A fost un duel foarte echilibrat. Aş spune chiar că noi am jucat mai mult, însă regulamentul spune că echipa care marchează se califică. Este un moment dificil, un eşec greu de digerat", a recunoscut olandezul. În cea de-a doua semifinală, disputată aseară, după închiderea ediţiei, s-au întâlnit Chelsea Londra şi FC Liverpool. În tur, la Liverpool, scorul a fost egal, 1-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite