Zsolt Szylveszter mai stă şase săptămâni în ghips

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenit în ţară după trei săptămâni de la accidentul care l-a scos din Raliul Dakar, Zsolt Szylveszter, singurul român prezent la ediţia din acest an a prestigioasei curse, s-a şi apucat de

Revenit în ţară după trei săptămâni de la accidentul care l-a scos din Raliul Dakar, Zsolt Szylveszter, singurul român prezent la ediţia din acest an a prestigioasei curse, s-a şi apucat de muncă la firma sa din Satu Mare, el fiind reprezentantul în România al producătorului de motociclete KTM. "Nu am ce face, am lipsit mai mult decât era planificat, iar afacerile nu aşteaptă. Chiar acum încerc să îmi mut biroul acasă, pentru că mă deplasez mai greu. Nu foloseşte la nimic dacă mă plâng, dar nu este uşor să ai un picior complet imobilizat în ghips", spune Szylveszter.
Despre teribilul accident pe care l-a avut pe 5 ianuarie, în Maroc, motociclistul, care a participat la această competiţie pentru echipa maghiară Moll Dakar Team, îşi aminteşte: "Am plecat la 4.00 dimineaţa, pe întuneric. Eram pe porţiunea necronometrată din etapa a 5-a. La un moment dat, am văzut că aveam prea puţin combustibil şi m-am oprit la o benzinărie. Când să pornesc din nou, din urmă au apărut alţi motociclişti, care rulau pe lăţimea şoselei. Nu aveam mai mult de 80 km la oră, drumul era bun, dar unul dintre piloţi m-a lovit din greşeală. M-am ales cu o fractură deschisă de femur la piciorul stâng, foarte aproape de articulaţia genunchiului, mai multe leziuni la mână, care nu s-au vindecat încă, şi o fisură la coloana cervicală. Aveam dureri mari, dar am rămas tot timpul conştient. O turistă din Franţa a stat cu mine şi m-a îmbărbătat până a venit un elicopter, care m-a dus la spitalul din Maroc. M-au sedat imediat şi m-am trezit după 24 de ore". Szylveszter a fost transportat imediat la o clinică din Tenerife, unde a fost operat, după alte trei zile fiind supus unei noi intervenţii chirurgicale, prin care i s-au pus oasele la loc. După încă o săptămână a ajuns la Budapesta, unde s-a întâlnit cu prietena sa, Gina, şi cu cei patru copii. "Când au aflat ce mi s-a întâmplat, s-au speriat foarte rău. Faptul că i-am avut alături a contat enorm. În astfel de momente, îţi dai seama ce înseamnă familia", spune Szylveszter. În ciuda celor întâmplate, sportivul nu regretă că a participat la Raliul Dakar, la care a visat de 25 de ani. Nu îi pare rău decât că a fost obligat să abandoneze, pentru că şi-ar fi dorit să se claseze la final între primii 50. Nu ştie dacă în viitor va mai alerga în această competiţie, problemă asupra căreia se va decide doar după ce îi va consulta pe cei dragi. "După suflet, m-aş mai duce, după minte, nu", recunoaşte cu francheţe Zsolt. Acum, el mai are de aşteptat încă şase săptămâni, până va da ghipsul jos. Apoi vor urma alte patru luni de recuperare, până va putea să stea pe picioare. "Toţi spun că nu voi avea probleme, dar niciodată nu poţi fi sigur sută la sută, mai ales când e vorba despre o accidentare atât de gravă. Oricum, nu voi renunţa la sport", încheie pilotul sătmărean.
Vinde o sută de motoare pe an
Motocicletele KTM se vând în România cu preţuri cuprinse între 1.350 şi 12.000 de euro, în funcţie de model şi de performanţe. Într-un an, Szylveszter vinde cam o sută de bucăţi. Este mulţumit, dar spune că lucrurile pot merge mai bine: "În Ungaria se vând 800 de motoare pe an, iar în Grecia, peste 3.000. Nu cred că la noi puterea de cumpărare este de opt ori mai mică decât la unguri".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite